Доклад на британското правителство: Имигрантите не отнемат работни места

19187
Доклад на британското правителство: Имигрантите не отнемат работни места
Снимка: Getty Images / Guliver

Британското правителство публикува официален доклад за въздействието на имиграцията върху безработицата на британците. В доклада, който правителството бе обвинено, че се опитва да запази в тайна, се посочва, че "има относително малко доказателства, че имиграцията е изхвърлила британци от трудовия пазар в периодите на процъфтяваща икономика".

В доклада обаче се отбелязва, че е имало "някои размествания в трудовия пазар през последните години, когато икономиката бе в рецесия". Според публикувания от вътрешното министерство документ, идването на имигранти от ЕС няма доказано въздействие върху заетостта на британците, макар че става дума за "относително скорошно явление и това не значи, че няма последствия при някои обстоятелства".

Само 10% от българите и румънците в Германия получават социални помощи

През 2013-та броят на българите и румънците, получаващи социални помощи в Германия, се е увеличил с над 50%. Това може да разпали нанов...

Този въпрос предизвика спор в управляващата коалиция между консервативния държавен министър за имиграцията Джеймс Брукеншир и либералдемократичния министър на търговията Винс Кейбъл. Кейбъл заяви, че е напълно спокоен по въпроса за масовата имиграция и бе остро разкритикуван от Брукеншир, според когото броят на имигрантите от ЕС е прекалено висок. "Масовата имиграция оказва натиск върху социалната сплотеност, обществените услуги и инфраструктурите и, да, тя може да доведе до намаляване на заплатите и да изтласкат извън трудовия пазар местното население", каза държавният министър за имиграцията.

"Печелившите са богаташи като Винс, но губещите са семейства от работническата класа, съставени от представители на етническите малцинства, като самите те са продукт на неотдавнашна имиграция", заяви той. Изказването му изглежда като опит да привлече гласовете на избиратели от по-ниските социални слоеве, които са привлечени от антиимиграционната и евроскептична Партия за независимост на Великобритания (ЮКИП), отбелязва АФП. Преди този доклад британското правителство се позоваваше на изследване от 2012 г., според което на всеки 100 новопристигащи имигранти по 23-ма британци ще бъдат лишени от работа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа