Доналд Тръмп идва в Обединеното кралство, чакат го много противници

3255
Доналд Тръмп идва в Обединеното кралство, чакат го много противници
Снимка: Getty Images/Guliver

Днес, 3 юни, американският президент Доналд Тръмп пристига във Великобритания за тридневно официално държавно посещение. Очаква се самолетът му да кацне на летище "Станстед" в Лондон около 9:00 часа британско време (11:00 часа българско), предаде БГНЕС.

Кралица Елизабет Втора ще даде държавен прием в Бъкингамския дворец в понеделник вечерта за Тръмп и първата дама на САЩ Мелания Тръмп.

Тръмп отложил въвеждането на по-строгите санкции спрямо нефтохимическия сектор на Иран

Администрацията на американския президент Доналд Тръмп е отложила въвеждането на нови, по-строги санкции спрямо нефтохимическия сектор ...

В цяла Великобритания са планирани протести по време на тридневното посещение на Тръмп, включително и демонстрации в Лондон, Манчестър, Белфаст, Бирмингам и Нотингам.

Преди визитата си, Тръмп каза за таблоида The Sun, че подкрепя за лидер на Консервативната партия и следващ премиер бившия външен министър Борис Джонсън. Пред Times, американският президент пък заяви, че лидерът на партия "Брекзит" Найджъл Фараж трябва да бъде включен в преговорите за напускане на Европейския съюз.

Програмата на Тръмп започва с разходка в Уестминстърското абатство. След това той ще се срещне с принц Чарлз и съпругата му Камила на чай. На държавния прием, към президента Тръмп и кралица Елизабет Втора ще се присъединят принц Уилям и съпругата му Кейт, херцог и херцогиня на Кеймбридж. Херцогинята на Съсекс Меган Маркъл няма да присъства заради раждането на сина си Арчи, който е на по-малко от един месец. Двамата с Тръмп вече имаха вербални сблъсъци в социалните мрежи. Очаква се и кралицата, и Тръмп да произнесат речи пред гостите на приема, сред които видни американци, живеещи във Великобритания.

Във вторник сутринта Тръмп ще се срещне с британския премиер Тереза Мей и крупни бизнесмени на закуска. След това американският президент ще отиде на "Даунинг стрийт" за разговори с Мей, а после двамата ще дадат съвместна пресконференция.

Сенатор на демократите: Тръмп щеше да "закопчан", ако не беше президент

Един от кандидатите за президент на САЩ на следващите избори - през 2020 година, сенатор Елизабет Уорън, се изказа в подкрепа на започв...

Протестиращите срещу визитата на Доналд Тръмп организират "национална демонстрация", която ще започне в 11:00 часа местно време във вторник на площад Трафалгар.

Полицията в Лондон обяви, че е мобилизирала изключително опитен екип, който ще се грижи за безопасността на американския президент по време на визитата му. Полицейската операция за визитата на държавния глава миналата година е струвала почти 18 милиона британски лири.

В сряда, Тръмп ще посети Портсмут, за да се включи в честванията за 75-тата годишнина от Десанта в Нормандия. След това заминава за Ирландия, за среща с ирландския президент Лео Варадкар.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Украйна превръща леките си самолети в бомбардировачи

Русия обяви атаки срещу две болници в Киев, тече спешна евакуация

Столтенберг: Заговорите на Русия няма да спрат подкрепата ни за Украйна

Удължиха с година евросанкциите за дестабилизиране на Молдова

Русия набира 18-годишни ученици за войната с обещанието: Сега войната е научна, не се умира лесно (ВИДЕО)

Полша и Германия обещаха да не депортират украинци с изтекли паспорти

Папата каза коя настолна игра носи "глътка свеж въздух"

Патрушев призна заплахата от разпад на Русия заради мигрантите

Под носа на Шойгу: Украинците взривиха руски хеликоптер на летище в Москва (ВИДЕО)

Фицо с опит да превземе медиите: Словашките журналисти протестират в ефир (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа