Двама загинали и седем арестувани - равносметката от спецакцията в Париж

4564
Двама загинали и седем арестувани - равносметката от спецакцията в Париж
Снимка: Gettyimages.com

Двама загинали терористи и седем задържани членове на терористична клетка. Това е равносметката на антитерористичната спецакция на френските специални части в северното парижко предградие Сен Дени от днес. Полицейската акция започна днес в 4:20 сутринта.

Една жена се е самовзривила с колан, опасан с взривно устройство, а мъж е загинал от граната, предаде БНТ.

Всички жертви от атентатите в Париж са идентифицирани

Всички 129 жертви, загинали при атентатите от 13 ноември в Париж, са идентифицирани, съобщиха френските власти. "Днес е ясна самолично...

Разбитата терористична клетка е планирала атентат в друга част на Париж. Заподозрените в Сен Дени са били на прага на „някаква операция“, заяви източник от полицията пред CNN. По думите му спецакцията е била "точно на време".

Днес кварталът Сен Дени остава под засилена полицейска охрана.

Издирват се още заподозрени за терористичните атентати в столицата на Франция от петък, 13 ноември. Очакват се още операции на полицията в Сен Ден. Според източници жената, която се е самовзривила се е обадила по телефона преди това.

Полицейската операция е била фокусирана върху залавянето на заподозрени, свързани с един от предполагаемите атентатори от Париж - Салах Абдеслам.

ДПС: Най-големият враг на исляма е ислямизмът

ПГ на ДПС остро и категорично осъжда кървавият чудовищен акт в Париж. Това каза в декларация трибуната на Народното събрание народният ...

Залавянето на Абделхамид Абауд, смятан за "мозъка" на атентатите във френската столица, е целта на операцията, която се проведе във парижкото предградие Сен Дени. Предполагаше се, че с него е и Салах - един от тримата братя, взели участие в атаките. Абауд е заподозрян и като организатор на опита за атентат във влака Париж - Амстердам преди няколко месеца. Главна цел на силите на реда беше никой от тях да не избяга, обясни Фредерик Галоа, бивш шеф на Националната жандармерия. На следващо място е сигурността на живущите в сградата.

Районът е с население около 100 хиляди души, там се намира и "Стад де Франс". Атакуваният апартамент е на около 2,5-3 километра от стадиона. Това става пет дни след смъртоносните атаки във френската столица, които взеха стотици животи. Местните власти предупредиха живеещите в района да не излизат от домовете си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа