X
 
 

EК модернизира електронните плащания с висока степен на сигурност

466 0
photo of EК модернизира електронните плащания с висока степен на сигурност
Снимка: Actualno.com/Петя Бързилска
Европейската комисия (EК) прие правила, благодарение на които електронните плащания в магазините и по интернет ще станат по-сигурни, съобщиха от ЕК.

Потребителите ще използват иновативните услуги, предлагани от трети страни — т. нар. финансово-технологични дружества, като същевременно се запазват стриктните мерки за защита на данните и сигурност за потребителите и дружествата в ЕС. Услугите включват начини за плащане, както и инструменти за управление на личните финанси чрез обединяване на информация от различни сметки.

Борисов оптимист, че до края на 2018 г. ще сме изпълнили исканията на ЕК

Ще си изпълним ангажиментите. Виждате, че пак изпреварваме Румъния. Убеден съм че към края на 2018 г. ще сме извършили всичко така, как...

Една от основните цели на Втората директива на ЕС за платежните услуги (ДПУ2) е да се подобри нивото на сигурност на електронните плащания, както и на доверието на потребителите при тяхното извършване. По-конкретно, доставчиците на платежни услуги са длъжни да извършват т.нар. задълбочено установяване на идентичността на клиента. За извършването на плащане ще се използва комбинация от най-малко два независими елемента, например физически носител — карта или мобилен телефон — и парола или биометрични данни, например пръстови отпечатъци.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители