X
 
 

Ердоган отново постави на карта членството на Турция в ЕС

1418 0
Ердоган отново постави на карта членството на Турция в ЕС
Снимка: Getty images/Guliver
Държавният глава на Турция Реджеп Тайип Ердоган не изключи, че преговорите за присъединяването на страната му към Европейския съюз може „един ден да спрат“. Съответното той заяви на пресконференция в Анкара преди отпътуването си за посещение в САЩ, предаде TACC, цитирана от агенция "Фокус".

„ЕС налага санкции срещу нас от 1959 г. Винаги сме били разсейвани от обещания, че ще бъдем приети. Обещанията обаче не са спазени. Трябва да знаете, че днес Турция е страна, която седи с вас на масата за преговори, но тази маса не е обвързана с нас. Преговорите може да приключат един ден", предупреди Ердоган.

ЕС работи по санкции заради петролните игри в Източното Средиземноморие

Съветът на Европейския съюз прие рамка за ограничителни мерки в отговор на нерегламентираните сондажни дейности на Турция в Източното С...

Припомняме, че ЕС започна преговори с Турция за присъединяване към Общността още през 2005 г., но сега този процес е в практически замразено състояние - формално поради блокирането му от страна на Гърция и Република Кипър, но в действителност поради фундаменталното несъгласие на водещите държави от ЕС, предимно Франция и Германия.

Ситуацията в Сирия

Ердоган заяви още, че ще подчертае пред американския си колега Доналд Тръмп, че САЩ трябва да направят повече, за да приложат споразумението за прекратяване на огъня в Сирия. Знаете, тази договореност двете страни постигнаха в замяна на спиране на операцията на Анкара „Извор на мира“.

„Ще му кажа, използвайки документи, че споразумението, което постигнахме за операцията, не се прилага напълно“, отбеляза още Ердоган пред журналисти, преди да замине за визитата си във Вашингтон.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
ЛЮБОВЕН хороскоп за 9-13 декември
ЛЮБОВЕН хороскоп за 9-13 декември

Овен Овните ще имат нужда да бъдат разбрани и да говорят, да споделят, да разсъждават. Хубавата новина, е че половинката ще подходи с разбиране...