ЕС ще санкционира руски ТВ водещи, свързващи Запада и Украйна с дявола

2131
ЕС ще санкционира руски ТВ водещи, свързващи Запада и Украйна с дявола
Снимка: Getty Images

Предстоящите санкции на ЕС от деветия пакет ще ударят по медийния рупор на Русия, като същевременно ще хвърлят светлина върху ужасите зад пропагандната фасада, пише EUObserver.

В новия черен списък на ЕС, включващ 144 лица, са популярните руски телевизионни водещи Борис Корчевников и Марина Евгениевна Ким, певецът Григорий Лепсервидзе и писателите Дмитрий Пучков, Никита Михалов и Сергей Михеев.

И дроновете влизат в деветия пакет от санкции на ЕС срещу Русия

Европейският съюз планира да наложи ограничения на руската индустрия, свързана с производство и покупка на дронове, в рамките на новия ...

Корчевников например публикува коментари в социалните мрежи, които "свързват Запада и Украйна с безбожието и дявола", се казва в документите за санкциите на ЕС, с които от EUobserver са се сдобили.

Михеев говори за "предполагаемата необходимост от "денацификация" и "демилитаризация" на Украйна" и популяризира "идеологията на "Руския свят".

ЕС има за цел да замрази активите и да забрани издаването на визи на четирима членове на фамилията Ковалчук, която притежава медии и социални мрежи и която поддържа връзки с руския президент Владимир Путин.

Една от тях, Татяна Ковалчук, е "третата по богатство жена в Русия с нетно състояние от 600 млн. долара" и е съсобственик на ски курорта Игора близо до Санкт Петербург в Русия, "където дъщерята на Путин отпразнува сватбата си", се казва в документите на ЕС.

Петима ръководители на фирми от руските телевизии "Рен" и "ТВ-Новости" също трябва да бъдат подведени под отговорност.

ЕС вкарва в черния списък руски банки и медии чрез деветия пакет санкции

Европейската комисия е представила пред държавите членки на ЕС документ под формата на чернова, в който се описва деветият пакет от сан...

Активите на държавните медийни холдинги VGTRK и National Media Group, на държавната телевизионна компания ANO TV-Novosti и на Фондацията за стратегическа култура в Москва, която ЕС определя като прикритие на руската служба за външно разузнаване SVR, трябва да бъдат замразени в ЕС с деветия пакет.

На три руски канала - НТВ/НТВ Мир, Россия 1 и РЕН ТВ - ще бъдат отнети лицензите за излъчване в страните от ЕС.

Включените в списъка руски медии са виновни за "сериозно изопачаване и манипулиране на фактите" с цел да оправдаят войната срещу Украйна и да дестабилизират страните от ЕС, което представлява "значителна и пряка заплаха за обществения ред и сигурността на Съюза", се казва в документите.

В черния списък са две дъщери и братовчедка на чеченския военачалник Рамзан Кадиров, както и десетки второстепенни министри, депутати, сенатори, областни управители, военни с нисък ранг и държавни служители.

Деветият кръг от санкции на ЕС идва на фона на въздушните бомбардировки на Русия над отоплителните и водоснабдителните системи на Украйна в началото на мразовитата зима. Те включват и икономически мерки - ембарго върху инвестициите в руския миннодобивен сектор, забрана за продажба на технологии с двойна употреба на 169 руски компании и замразяване на активите на Московската кредитна банка и банка "Дальневосточный".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Атака по Кримския мост? Какво предвиждат дипломати и журналисти

Украинските дронове отново не почиват: Брянска област не спа тази нощ

Украински военни нарекоха фейк информацията, че са изтеглили танковете "Ейбрамс" от фронта

Германия търси лекари. Какво получават те в страната?

В коя страна да отида да работя? Ето кои са най-харесваните държави с по-високи заплати

"Няма да се върна": украинците в чужбина и военната служба

Италия привиква руския посланик след указ на Путин

Илон Мъск и неговият "Старлинк": решаваща сила в Украйна

Арестуваха депутат - стрелял при словесен спор

Защо Макрон каза, че Европа може да умре?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com