Еврокомисарят от Латвия Валдис Домбровскис заема мястото на Джонатан Хил

1342
Еврокомисарят от Латвия Валдис Домбровскис заема мястото на Джонатан Хил
Снимка: Getty Images/Guliver

Заместник-председателят на Европейската комисия и еврокомисар от Латвия по въпросите на еврото и социалния диалог Валдис Домбровскис ще заеме мястото на подалия оставка британски комисар Джонатан Хил, който се занимаваше с въпросите на финансовата стабилност, услугите и капиталовите пазари.

„Работата на Европейския съюз трябва да продължи. След разговор с председателя на Европарламента Мартин Шулц помолих заместник-председателя на ЕК Валдис Домбровскис, отговарящ за еврото и социалния диалог, да поеме портфейла на финансовото стабилност, финансовите услуги и капиталовите пазари“, заяви председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер.

България ще пострада косвено от Brexit, смята Калоян Паргов

Brexit е удар по финансовите групировки. България ще пострада косвено - по линия на еврофондовете и субсидиите. Това е мнението на член...

Той е приел оставката на Джонатан Хил, който реши да се оттегли след резултатите от референдума във Великобритания. “Във връзка с резултатите от референдума би било правилно да подам оставка“, каза по-рано Хил. „Тъй като ние навлизаме в нова фаза, не мисля, че ще бъде правилно, ако продължавам да оставам на поста британски еврокомисар, все едно нищо не се е случило“, добави той.

На референдума, който се проведе на 23 юни, 51,9% от британците гласуваха за излизането на тяхната страна от Евросъюза. На противната позиция бяха – 48,1%. Брюксел призова Лондон незабавно да започне преговори за излизане от ЕС.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа