Фарадж: Ако не договорим добра сделка, последствията ще са лоши за вас, не за нас

2596
Фарадж: Ако не договорим добра сделка, последствията ще са лоши за вас, не за нас
Снимка: Gettyimages

Ако не договорим добра сделка, последствията ще са лоши за вас, не за нас. Това заяви евродепутатът и лидер на антиевропейската британска партия ЮКИП Найджъл Фарадж пред Европейския парламент.

Нека бъдем прагматични и сключим безмитна сделка, която ще гарантира, че Великобритания ще бъде най-добрият ви приятел, каза още Фарадж. В речта си пред Парламента лидерът на „Партията на независимостта“ все пак говори за запазване на добрите взаимоотношения с ЕС.

Само часове след Brexit Фарадж се отметна от обещанието си за милиони за здраве

Лидерът на Партията за независимост на Обединеното кралство (UKIP) и евроскептик №1 Найджъл Фарадж вече започна да се отмята от обещани...

"Ние спечелихме войната. Сега трябва да спечелим мира“, каза Фарадж пред журналисти преди пленарната сесия, цитиран от Reuters. “Ние искаме да бъдем добри приятели, добри съседи, добри търговски партньори“, добави той. Въпреки това Найджъл Фарадж посочи, че Великобритания трябва да напусне ЕС колкото се може по-бързо.

Лидерът на ЮКИП каза, че вземайки предвид големината на британската икономика и тесните ѝ връзки с останалата част от ЕС, то Лондон трябва да получи преференциална сделка. „Ние сме най-големите търговски партньори на еврозоната. Може да получим по-добра сделка от Норвегия“, каза още той. Припомняме, че Норвегия не е член на ЕС, но приема изцяло законодателството на Общността, за да получава достъп до единния пазар.

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер също присъства на заседанието в Европейския парламент. Той си позволи забележка спрямо присъствието на Фарадж и другите британски евродепутати в залата и попита: „Аз съм много учуден, че сте тук. Вие се борехте за излизане, британските граждани гласуваха в полза на излизането, така че защо сте тук?“.

Нациите трябва да бъдат уважавани, но не националистите. Не всички от тях са патриоти. Трябва да си извадим изводите от миналата седмица, каза Юнкер.

Меркел: Лондон трябва да е заинтересован от приятелските отношения с ЕС

Самият Лондон трябва да бъде заинтересован от поддържането на приятелски отношения с ЕС. Това каза германският канцлер Ангела Меркел, к...

Председателят на ЕК добави, че Великобритания не е гласувала за политика на строги икономии, нито за граници, нито за членството си в еврозоната или Шенген. „Така че нека не си измисляме нищо. Защото господин Фарадж, това са вълшебни приказки“.

Обръщайки се към лидера на ЮКИП, председателят на ЕК добави: „Господин Фараж, вие излъгахте, вие създадохте друга реалност“.

Все пак и Юнкер е на мнението, че Великобритания трябва колкото се може по-бързо да реши въпроса с излизането си от Блока. Той настоя Лондон бързо да поиска начало на преговори със Съюза за напускане.

"Искам Обединеното кралство да изясни позицията си, не днес или утре в девет часа, но бързо. Не можем да робуваме на постоянна несигурност. За разлика от други, аз не съм роб на финансовите пазари, но ги следя", каза той.

Brexit отприщи вълна от англичани, искащи ирландски паспорти

Британци, желаещи да запазят европейското си гражданство, засипаха посолството на Ирландия в Лондон и пощенските офиси в Северна Ирлан...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа