Фарадж проби в британския парламент

15126
Фарадж проби в британския парламент
Снимка: Gettyimages

Британската политическа сцена бе разтърсена след като частичните избори в Клактън, Югоизточна Англия, осигуриха влизане в парламента за първи път на антиимигрантската и антиевропейска Партия на независимостта (UKIP), предаде БГНЕС.

Депутатът Дъглас Карсуел, който напусна Консервативната партия на премиера Дейвид Камерън и премина в ЮКИП през август, запази без проблеми мястото си. Той спечели с огромната преднина от 59,6% от вота пред опонента си от консерваторите.

След 20 години в сянката на британската политика, тази нощ UKIP "навърши пълнолетие" и вече е "сериозна политическа партия", каза лидерът й Найджъл Фарадж.

Подкрепата за Партията на независимостта нараства непрекъснато от години и тя получи най-много гласове на изборите за Европейски парламент през май с 27%.

Партията обаче не бе спечелила място в Камарата на общините. Пробивът беше направен в ранните часове в петък, когато бяха обявени резултатите от Клактън.

Спечелването на първо депутатско място е огромен стимул за UKIP преди парламентарните избори през май догодина, на които партията се надява да вкара още депутати. Друг консервативен депутат, Марк Реклес, последва Карсуел като стана член на Ukip миналия месец, въпреки че според експертите той по-трудно ще запази мястото си в Рочестър и Струуд, източно от Лондон.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа