Германия уточни броя на пострадалите жени на Нова година

2996
Германия уточни броя на пострадалите жени на Нова година

Германия публикува нови данни за нападенията на мигранти над жени в новогодишната нощ. По думите на вътрешния министър на Северен Рейн-Вестфаиля Ралф Йегер общо са пострадали 1200 души, предава Hamburger Abendblatt.

Само в Кьолн за потърпевши си смятат 1049 жени, в Дюселдорф – 113, в Дортмунд – 28, в Билефелд – 19. Пострадалите съобщили за грабежи и сексуални посегателства.

Меркел иска строги мерки заради новогодишния ужас в Кьолн

Германският канцлер Ангела Меркел е поискала строги мерки в отговор на масовите престъпления от сексуален характер, извършени в Кьолн в...

По данни на Йегер в полицията са постъпили 821 жалби, тъй като някои жертви са подавали колективни оплаквания. Сред 30-те заподозрени са бежанци или очакващи получаването на такъв статут граждани на Мароко, Алжир, Бангладеш, Ирак и Сирия, съобщава RP.Online.

В Кьолн и редица други немски градове в новогодишната нощ около хиляда младежи извършиха нападения над жени. По думите на очевидци мъже със северноафриканска и арабска външност отнемали телефони и чанти на жените и съпровождали действията си със сексуални посегателства.

Първоначално се съобщаваше, че са пострадали повече от 500 души. Насилие и посегателства от страна на мигранти към жени имало и в швейцарския Цюрих, и в австрийския Залцбург.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com