Германия затвори ключов обвиняем от огромна педофилска мрежа

1448
Германия затвори ключов обвиняем от огромна педофилска мрежа
Снимка: Gettyimages

Германски съд осъди днес на 12 години затвор мъж, който е малтретирал сексуално дъщеря си още от тримесечна възраст. Делото доведе до разкриването на голяма онлайн педофилска мрежа, съобщи AFP.

Съдиите от окръжния съд в Кьолн разпоредиха подсъдимият Йорг Л. - на 43 години, след изпълнението на присъдата да бъде поставен под превантивно задържане, което означава, че е малко вероятно да се разхожда отново на свобода. Йорг Л. е признат за виновен за многократно насилие над дъщеря си, родена през 2017 г.

Обвинителният акт се основаваше предимно на снимки и видеоклипове, в които той лично е увековечил действията си. Прокурорът заяви, че Йорг Л.е използвал времето, когато съпругата му не си е била у дома.

По информация на „Дойче веле”, снимките и клиповете, които е заснел със смартфона си, мъжът е препращал на свои партньори в специален чат. Действията му доведоха разследващите до широко разпространена мрежа от педофили, които са злоупотребявали сексуално с деца или са си обменяли материали, съдържащи детска порнография. Случаят отдавна придоби общонационални размери.

Част от процеса се проведе при закрити врати, включително показанията на обвиняемия. Адвокатът, представляващ дъщерята, е подал молба за това с цел защита на жертвата. Изданието подчертава, че четенето на обвинителния акт, съдържащ общо 79 случая на насилие, е понесено трудно от присъстващите в съдебната зала.

Паралелен свят в Интернет

Разкриха най-голямата педофилска мрежа в Германия

Обиск в дома на Йорг Л. от Бергиш-Гладбах стана първата брънка в делото срещу най-голямата педофилска мрежа в Германия, която обхваща н...

Германецът от Бергиш Гладбах се смята за важна фигура в така наречения комплекс за злоупотреби Бергиш Гладбах. По време на претърсванията разследващите откриват не само огромни количества материали с детска порнография, но и много контакти с други мъже, които в паралелна мрежа си обменят видеоклипове и снимки, запечатали сериозно сексуално насилие над деца.

Малко по малко кръгът от заподозрени се разраства.

По време на процеса Йорг Л. отрече да е започнал да злоупотребява с дъщеря си през лятото на 2017 г., която е родена едва през април същата година. Първите актове на насилие започнаха през лятото на 2018 г. Йорг Л. е в ареста от октомври 2019 г. Той беше арестуван миналия октомври в град Бергиш Гладбах в провинция Северен Рейн-Вестфалия.

Министърът на правосъдието на провинцията Петер Байзенбах обяви през юни, че следователите са попаднали на 30 000 потенциално заподозрени, свързани с мрежата.

Създадена е специална работна група, която часове наред преглежда кадри и хиляди снимки. Някои от служителите, работещи по случая, са били толкова травмирани от видяното, че е трябвало да излязат в болнични.

Учен изпращал момчета на мъже, осъдени за педофилия в Германия

През 1969 година в Берлин, със знанието на властите, започва експеримент, в рамките на който бездомни деца и младежи са давани за отгле...

Според прокуратурата в Кьолн, само в Северен Рейн-Вестфалия до момента са установени 201 заподозрени.

През последните години Германия беше разтърсена от няколко сериозни случая на малтретиране на деца.

През юни бяха арестувани 11 души по подозрение за сексуално малтретиране на деца и заснемане на деянията им. Бяха иззети видеоклипове и снимки от избата на 27-годишен мъж от град Мюнстер, също в провинция Северен Рейн-Вестфалия.

Разследващите съобщиха, че са идентифицирали поне три жертви на възраст от 5, 10 и 12 години.

През 2019 г. избухва друг скандал: в град Люгде на 125 км от Мюнстер няколко мъже са малтретирали в продължение на години деца в къмпинг. Тогава прокурорите заявиха, че в периода между 1998 и 2018 г. повече от 40 деца на възраст между 3 и 14 години по това време са станали жертва на мъжете.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Задържаха заместника на Шойгу по обвинение в корупция

НА ЖИВО: Кризата в Украйна, 24.04 - Истерия в руските медии за новото оръжие от САЩ за Киев

Таваните на цените на роуминга в ЕС остават същите до 2032 г.

Великобритания поставя отбранителната си индустрия във военен режим

Ядрено оръжие в Полша: Генералният секретар на НАТО каза какво мисли Алианса

Шойгу се закани да бомбардира още повече Украйна

Украинците ликвидираха руски военен, обикалял с колело минните полета и примамвал дроновете-камикадзе (ВИДЕО)

По-лесни и в полза на потребителите условия за ремонт прие Европарламентът

ЕП прие обширен закон за борбата с трафик на хора

В Русия: Безсмъртният полк се скри за втора поредна година

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа