Германските служби вече не дават информация от интернет на АНС

5725
Германските служби вече не дават информация от интернет на АНС
Снимка: Thinkstock

Германските тайни служби са ограничили сътрудничеството си с американската Агенция за национална сигурност (АНС) след скандала за тяхната съвместна работа по шпионирането на европейски компании и официални лица, предаде БГНЕС.

Германската разузнавателна служба за международни разследвания (BND) тази седмица е спряла да предоставя разузнавателна информация от интернет с АНС, предавайки само данни, получени от подслушвания на факсове и телефони, съобщават медии в страната. Според тях Берлин вече иска правна обосновка за всяко искане за онлйн наблюдение, което получава. АНС не е била готова да отговори на новото изискване в кратък срок. За сметка на това подобно изискване за наблюдение на факсове и телефони съществува от доста време.

Около 120 служители на BND и няколко техници на АНС са работили от дълго време заедно в подслушвателен пост в южната провинция Бавария, който някога е принадлежал на военното разузнаване на САЩ. Според съобщения в медиите техни цели са били не само заподозрени терористи и престъпници, но и френското президентство, Европейската комисия и Airbus.

Досега германското правителство отказваше да публикува списък с исканите за подслушване от АНС имейл и IP адреси, както и мобилни телефони, под предлог, че в момента текат консултации с Вашингтон.

Австрия тръгна на съд срещу Германия заради шпионаж

Австрия тръгна на съд и поиска "обяснение" от Германия във връзка с информацията, че е била шпионирана от германското разузнаване в пол...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа