Хаос на британския референдум заради бури и валежи

1495
Хаос на британския референдум заради бури и валежи
Снимка: Getty Images/Guliver

Силни гръмотевични бури, придружени с поройни валежи, всяха хаос и смут в Лондон и Южна Англия в деня на референдума за Brexit. Извънредната ситуация може да окаже влияние върху хода на вота и да го наклони към „Брекзит", пише британското издание „Дейли Мейл".

Британската метеорологична служба обяви „жълт код" за опасност от наводнения заради обилния дъжд, който на места е достигнал до 40 л на квадратен метър. Заради поройните дъждове има наводнени подлези, трафикът в Лондон е затруднен и много хора не са успели да отидат на работа, разказа пред Дарик Милена Везенкова.

Уникалните обещания на германците, с които искат да спрат Brexit

Германският вестник Bild направи изключително обещание на Великобритания и в частност Англия, ако на Острова решат в полза на оставанет...

Извънредната ситуация може да окаже влияние върху хода на вота и да го наклони към „Брекзит", пише британското издание „Дейли Мейл". Социологически проучвания показват, че поддръжниците на напускането са по-решени да гласуват въпреки лошото време, отколкото подкрепящите оставането в ЕС, предаде Дарик.

Гласуването е историческо, a резултатите са на ръба. Данните от последното социологическо проучване преди вота, поръчано от Daily Mail и ITV News, сочат, че поддръжниците за оставането в ЕС водят с шест пункта - 48 на 42% - но 11 процента от избирателите все още не са решили как да гласуват. Точно те може да се окажат решаващи за изхода от референдума.

При толкова много неизвестни около изхода от гласуването и напълно изравнени сили според социолозите, надеждите на двата лагера са съсредоточени върху избирателната активност. А важни за нея се оказват факти като прогнозата за времето, това, че е работен ден и че няма мачове на европейското по футбол с участието на Англия, Уелс или Северна Ирландия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа