И разузнавателна служба в САЩ официално се загрижи за тероризма в Европа

2209
И разузнавателна служба в САЩ официално се загрижи за тероризма в Европа
Снимка: Gettyimages

Екстремистката групировка "Ислямска държава" разполага с клетки на територията на европейски страни като Великобритания, Германия и Италия. Това съобщи директорът на националната разузнавателна служба на САЩ Джеймс Клепър пред журналисти от интернет изданието "Крисчън Сайънс Монитър", пише БГНЕС.

"Ние продължаваме да виждаме доказателства за разработване на планове за нападения от страна на ИД във Великобритания, Германия и Италия", каза Клепър. Според него тези екстремисти по някакъв начин са се възползвали от мигрантската криза в Европа.

Все още не е ясно дали е имало атентат с автобус в Ереван

Взрив избухна в градски автобус в арменската столица Ереван, съобщи зам.-директорът на Спасителната служба на министерството на извънре...

Експертът от Вашингтонския институт за близкоизточна политика по въпросите на разузнаването Матю Люит отбеляза, че активността на терористите в тези европейски страни не е новост. "Новото е в това, че това го казва именно Клепър", подчерта Матю Люит.

По-рано тв каналът CNN съобщи, че преди атентатите в Париж и Брюксел членовете на няколко нелегални групи на ИД са разработвали планове за "серия други диверсии, които са били в различни етапи на подготовка". По данни на тв канала в Белгия ядрото на организацията се състои от две групи, планиращи крупни атентати или серия атентати в бъдеще.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа