Ирландските кръчми спечелиха десетки милиони от застраховател заради затварянето

2259
Ирландските кръчми спечелиха десетки милиони от застраховател заради затварянето
Снимка: БГНЕС

Ирландските кръчми, затворени за близо година от пандемията, спечелиха съдебна победа, свързана с COVID-19, която ще изисква най-големият ирландски застраховател да им плати десетки милиони евро, съобщи „Политико”.

Решението на Върховния съд на Дъблин беше очаквано с нетърпение в тази страна с 4,9 милиона души и над 7000 кръчми. Повечето са затворени от Деня на Свети Патрик - преди 326 дни, за да се предотврати предаването на вируси отблизо, като персоналът им е подкрепен от спешни социални плащания.

Застрахователната компания FBD, която обслужва 1300 кръчми, се противопостави на изплащането по клаузата за политики на „прекъсване на бизнеса“, твърдейки, че те никога не са писани предвид с национална или глобална пандемия.

Заведенията в Рим отвориха и нещата за тях се влошават

За повечето собственици на барове и ресторанти в историческия център на Рим отварянето отново е по-скоро проблем, отколкото облекчение....

Въпреки това FBD задели 30 милиона евро през август в очакване да загуби делото, резултат, който се смяташе за вероятен откакто Върховният съд на Обединеното кралство реши миналия месец, че застрахователите трябва да платят такова обезщетение на британските пивници.

Кръчмарите съдиха FBD за отказ да изплащат за политики, които на техния стандартен език за кръчмите включват „огнища на заразни или инфекциозни заболявания в помещенията или на разстояние до 25 мили“. Адвокатите на FBD твърдят, че огнището на COVID-19 е в цялата страна, а не местно за въпросните кръчми, което според застрохавателя обезсилва покритието.

Четири кръчми - Sean's Bar в град Атлон в средния край и дъблинските кръчми Lemon&Duke , Leopardstown Inn и Sinnotts Bar - внесоха случая, след като изпитаха така наречената "стена на мълчанието" от FBD.

Решението от 214 страници в петък постанови, че географският мащаб на пандемията не заменя законовите задължения на FBD.

Френското правителство предупреди ресторантьори: Отворите ли напук, оставате без компенсациие

Френският финансов министър Брюно Льо Мер предупреди собствениците на ресторанти, че рискуват да загубят финансовата помощ за COVID-19,...

Съдията Денис Макдоналд написа, че разпространението на COVID-19 в Ирландия през март 2020 г. е създало „съставна опасност “ за кръчмата, която, предполагайки, че огнищата са настъпили в рамките на 25 мили от всеки бизнес, FBD е била длъжна да покрие.

„Никога не е трябваше да се стига до това“, каза Ноел Андерсън , управляващ директор в кръчмата Lemon&Duke, която държи в съсобственост с международно известните пенсионирани ръгби играчи Роб и Дейв Кърни, Джейми Хийслип и Шон O'Браян.

Андерсън каза, че регулаторите на FBD са признали предварително писмено, че тяхната политика покрива загубите от COVID-19.

„И все пак, за да уредим иска си“, каза той, „бяхме принудени да преминем през 10 месеца дълбока финансова несигурност, значителен допълнителен риск при предприемането на това действие, както и голям стрес и напрежение, за да стигнем до резултат, който трябваше да бъде ясно от самото начало. "

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Задържаха двама руски военни, убили петима души в окупираната Херсонска област

НА ЖИВО: Кризата в Украйна, 26.04 - Закъсня ли оръжието от САЩ за Киев?

Столтенберг: Не е твърде късно Украйна да победи Русия

САЩ отново зоват Германия да предостави ракети с далечен обсег на Украйна

Зеленски: Ако със Запада сме искрени съюзници, трябва да защитават небето ни както в Израел

Столтенберг пилотира изтребител Eurofighter (ВИДЕО)

Европарламентът призова страните членки да не признават победата на Путин на изборите

ЕП осъди Иран с припомняне на атентата в Бургас, призова за освобождаване на български моряци

Папата: Прегръдките могат да предотвратят войни

Китай призова германския посланик във връзка с арестуваните за шпионаж

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа