X
 
 

Исландия – най-добрата за пенсиониране страна

Най-доброто място за пенсиониране е хладно през цялата година и има около 19 часа тъмнина всеки ден през зимата, пише Yahoo Finance.

Исландия е страната на първо място сред 44 развити страни по благополучие на пенсионерите. Това показва седмия годишен глобален пенсионен индекс, публикуван от Natixis Investment Manager. САЩ отива по-долу с две места до 18-о място. Трите най-добри страни са Швейцария на номер две и Норвегия на номер три.

Паметник на глобалното затопляне - заради изчезнал ледник в Исландия

На мястото на първият изчезнал заради глобалното затопляне ледник в Исландия ще има паметник. Монументът ще "отбелязва смъртта на ледни...

Проучването изследва категориите за здраве, материално благополучие, финанси и качество на живот и установява, че слабо населената островна държава в Северния Атлантически океан заслужава най-високото отличие.

Факторите, намаляващи рейтинга на САЩ, включват нарастващ дял на пенсионерите към работещите възрастни - тенденция, която подчертава финансите на социалното осигуряване и медицинските грижи - нарастващо икономическо неравенство, по-нисък резултат за щастие и по-ниска продължителност на живота, въпреки високите разходи за здравеопазване.

САЩ също трудно се справя с демографските предизвикателства. Според доклада Япония, която е класирана като номер 23, води всички страни по високия дял на пенсиите, висока продължителност на живота, съчетана с ниска раждаемост.

Предвижда се частта от населението на възраст 65 и повече години да нарасне от 28% в момента на 38% през 2065 г. и при липса на промени в политиката тази тенденция ще доведе до високи социални осигуровки и допълнително увеличаване на публичния дълг, се посочва в доклада.

Исландия се готви за избухването на най-големия си вулкан

Най-големият вулкан в Исландия е пред изригване. Исландската агенция за гражданска защита публикува планове за евакуация заради засили...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално