X
 
 

Италия разреши 82 мигранти да слязат на остров Лампедуза

966 0
photo of Италия разреши 82 мигранти да слязат на остров Лампедуза
Снимка: Getty Images/Guliver
Италия разреши на кораба “Ocean Viking” да свали 82 мигранти на южното пристанище Лампедуза, съобщи благотворителната организация SOS Mediterranee, чиято собственост е плавателният съд, предаде БГНЕС.

„Постигнато беше споразумение между Италия, Франция, Германия, Португалия и Люксембург да бъде позволено на кораба да акостира“, заяви френският министър на вътрешните работи Кристоф Кастанер, намеквайки, че мигрантите на борда ще бъдат изпратени в петте държави. „Сега трябва да се договорим за работещ европейски механизъм“, допълни той.

В Гърция ще има два нови "транзитни" мигрантски лагера

Правителството на Гърция планира да създаде два нови лагера на континенталната част, където да се настаняват мигранти и бежанци, прехвъ...

“Ocean Viking” изпълняваше втората си мисия и обикаляше между Малта и Италия две седмици в опит да намери пристанище, което да приеме мигрантите. Групата се състои от 58 мъже, шест жени и 18 деца. Корабът е спасил 356 мигранти на първата си мисия.

Италия се опитва да създаде автоматична система за разпределение на мигрантите, спасени в Средиземно море между Европейските държави, съобщи дипломатически източник, цитиран от АФП. Подобно споразумение ще сложи край на преговорите за всеки отделен случай. Франция и Германия са дали зелена светлина за новата система, която засега се знае, че ще включва Люксембург, Малта, Португалия, Румъния и Испания, съобщи италианския вестник „Република“.

Снимка: архив 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители