X
 
 

Жан-Мари Лоре - синът на Хитлер

109034 6
photo of Жан-Мари Лоре - синът на Хитлер
Снимка: © ina.fr
Вождът на Третия райх Адолф Хитлер през живота си е имал само един официален брак и е умрял със своята избраница, Ева Браун, в един ден – 30 април 1945 година.

За дълъг и щастлив семеен живот, още повече за сдобиване с потомство, двойката нямала време. Бракът им бил сключен в берлински бункер под канонада съветска артилерия, само няколко часа преди самоубийството на двамата.

Потомци на роднини на Хитлер след Втората световна война предпочитали да не афишират своя живот. Освен това част от тях дори сключили споразумение да нямат потомство, като по такъв начин прекъснат родословното дърво на фюрера.

Подобна суровост към себе си предизвиква удивление сред страничните наблюдатели – в края на краищата праплеменниците не могат да носят отговорност за греховете на господин Шикългрубер.

Но вътрешните им страдания и преживявания не могат да се сравнят с това, което е усещал човекът, който един ден разбрал, че е роден син на Хитлер.

През 1951 година 33-годишният французин Жан-Мари Лоре навестил своята Майка Шарлот Лобжоа. Отношенията между майка и син никога не са били топли. Жан-Мари бил възпитаван от роднини, а след това – в приемно семейство. Но Шарлот, предчувствайки близката си кончина, този път решила да разкрие на сина си тайната на своя живот.

Жената съобщила на Жан-Мари, че баща му е Адолф Хитлер.

В Германия обсъждат преиздаването на "Моята борба"

Германски политици ще се срещнат до края на седмицата, за да обсъдят изглеждащата като неизбежна перспектива за публикуване отново в ...

Светът на почтения французин в този миг се преобърнал. През Втората световна война в състава на френската армия той се сражавал с нацистите на фронта Мажино, след това бил участник в Съпротивата, отново воювал с немците в Ардените. И сега изведнъж се изяснило, че предводителят на ненавистните нацисти е негов роден баща.

Малкият бош

Тази история започнала в разгара на Първата световна война, когато френската провинция Пикардия била завзета от немски войски.

16-годишната дъщеря на местния касапин, красавицата Шарлот Лобжоа, заедно с други момичета работела на полето. В даден момент тя обърнала внимание на немски войник, който се намирал недалече и се занимавал съсредоточено с нещо. От любопитство Шарлот се приближила. Станало ясно, че войникът рисува картина. Това учудило и още повече заинтригувало момичето.

Немският войник, който бил очарован от вниманието на френската красавица, се казвал Адолф Хитлер. Между двамата пламнал краткотраен роман, приключил през септември 1917 година, когато Хитлер получил отпуск и заминал при роднини. Той не възобновил отношенията си с Шарлот.

През март 1918 година Шарлот Лобжоа родила син, когото нарекла Жан-Мари. В кръщелното на новороденото било отбелязано, че баща му е немски войник.

Твърде арийско за вашия вкус?

Производителят на перилни препарати Proctor & Gamble трябваше да се извинява на клиентите си в Германия. Причина за това стана лини...

Във Франция не изпитвали жалост към такива като Жан-Мари. „Малкият бош“ постоянно бил обект на подигравки и бой от връстниците си. А и нямало кой да защитава Жан-Мари – майка му скоро след раждането оставила сина си на грижите на роднини, а самата тя заминала за Париж, където станала танцьорка.

През 1922 година Жан-Мари, носещ фамилията Лобжоа, станал Лоре, след като го осиновил мъжът на Шарлот – Клеман Феликс Лоре.

Впрочем момчето не получило нищо освен фамилия, тъй като новобрачните не се интересували от неговата съдба. До 1926 г. Жан-Мари живял с дядо си и баба си, а след тяхната смърт родната леля на момчето го дала за осиновяване в семейството на богатия строителен магнат Фризон. Така Жан-Мари станал не просто Лоре, а Лоре-Фризон.

След това съдбата на момчето се променила към по-добро. Той завършил училище, постъпил на служба в армията и водел живот на уважаван френски гражданин до деня, в който майка му не му разкрила тайната за неговия баща.

„Аз съм син на Хитлер, какво ще правите с мен?“

Животът на Шарлот Лобжоа не протекъл особено щастливо. Според някои данни през 1940 година хора на Хитлер я издирили и я настанили в скъп санаториум, осигурена с пари. Но по това време от младата красавица не било останало почти нищо – животът в Париж я превърнал в алкохолизирана и съсипана жена.

Зловещата харизма на Хитлер

На пръв поглед Хитлер е напълно негоден за водач – неспособен на нормални човешки връзки, неспособен на интелектуален дебат, изпъ...

Хитлер никога не се интересувал от незаконния си син, макар че е възможно да е знаел за неговото съществуване. Във всеки случай има сведения, че в годините на окупацията на Франция Жан-Мари бил разпитван от офицери от хитлеристките спецслужби, които се интересували от произхода му и подробности от неговата биография.

Шарлот Лобжоа починала през 1951 година, а нейният син още две десетилетия се опитвал да се примири с разкритата му тайна. Както си спомнял самият Жан-Мари, двадесет години той се трудил упорито, без да си позволява празници и развлечения, за да не мисли кой е бил неговият баща.

През 1971 година Жан-Мари отишъл в кантората на известния френски адвокат Франсоа Гибо и му казал буквално следното: „Здравейте, аз съм син на Хитлер, какво ще ме правите?“

Разказвайки своята история, мъжът признал, че иска пълна яснота – потвърждаване или опровергаване на това, че той е издънка на вожда на Третия райх.

Специалистите, към които се обърнал Гибо, се разминали в оценките. Едни смятали тази история за пълна нелепост, сочейки, че по свидетелства на набори на Хитлер той бил категорично срещу връзките с французойки, други били единодушни в това, че разказаната от Жан-Мари Лоре история много прилича на истина.

Непрофесионалисти, които виждали една до друга снимки на Жан-Мари и на Адолф Хитлер, ахкали – на тях било едно и също лице. Но Жан-Мари със съдействието на Франсоа Гибо преминал експертиза в Института по антропология и генетика на човека при Хайделбергския университет.

Над общината в Севлиево се развя знаме със свастика

Грозна гледка посрещна жителите на Севлиево тази сутрин. Над сградата на общината се развя знаме със свастика. То най-вероятно е постав...

Въз основа на данните и материалите, с които разполагали, специалистите направили извод, че баща на Жан-Мари Лоре може да е Хитлер. За по-точен отговор бил необходим генетичен материал на самия фюрер, а той нямало откъде да се вземе.

Графологът, изучаващ образци от почерка на Адолф Хитлер и Жан-Мари Лоре, стигнал до извода, че те се явяват роднини.

Синът не е отговорен за действията на бащата

През 1981 година Жан-Мари Лоре изложил своите преживявания в автобиографичната книга „Баща ти е Хитлер“. За съжаление или за щастие, във Франция се отнесли скептично към книгата и тя не станала голяма сензация.

Жан-Мари Лоре починал през 1985 година на 67-годишна възраст, но споровете бил ли е наистина син на Хитлер, продължават и до днес.

Сред известните картини на Хитлер има рисунка, на която, както се смята, е изобразена Шарлот Лобжоа. Освен това, на чардака на къщата, където живеела Шарлот, нейният син намерил след смъртта ѝ няколко рисунки, които били подписани „Хитлер“.

Германският президент се извини за зверствата на нацистите в Гърция

Германският президент Йоахим Гаук поиска публично "прошка от името на Германия" от семействата на жертвите на клането, извършено от г...

Накрая, някои историци твърдят, че в родното село на Жан-Мари Лоре още в довоенни времена местните жители твърдели, че баща на момчето бил именно Адолф Хитлер.

Още едно свидетелство в полза на тази версия се появило преди няколко години. Синовете на английския сапьор Леонард Уилкс, участник в десанта в Нормандия, разказали, че след смъртта на баща им се натъкнали на военния му дневник.

Сред останалото Уилкс пишел за „интересен ден“, в който се срещнал с французойка, родила от фюрера. Жената разказала, че нейният син, роден от Хитлер, сега се сражава в редиците на френската армия.

За разлика от официалните племенници на Хитлер, Жан-Мари Лоре не си е поставял никакви ограничения, затова след предполагаемия син на фюрера са останали и негови предполагаеми внуци.

Впрочем нито Жан-Мари Лоре, нито неговото потомство имат нещо общо с нацизма. А и младата Шарлот Лобжоа се влюбила в млад художник, а не в човека, погубил десетки милиони живота.

Вижте още интересни статии в Megavselena.com

Actualno.com

Етикети:

6 Коментара

Кафене
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 6 Анонимен преди 4 години Профил на трол?
  Ако го бяха приели в австрийската художествена академия,Адолф Хитлер щеше да стане никому неизвестен декоратор,или порутчик в армията.Попадането у в германия,въъв време,когато се заражда националсоциализма,направи от обикновения човечец кръвожаден и безкрупулен диктатор.
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 5 Анонимен преди 4 години Профил на трол?
  Main furer!!! Hael Jan-mari Hitler!!! Hahahahahah
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 4 Анонимен преди 4 години Профил на трол?
  Жан-Мари льо Пен да не би също да е син на Хитлер?
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • иванчо 3 иванчо преди 4 години Профил на трол?
  Е що само за Хитлер пишете, напишете нещо и за челядта на Путлер, да ни светнете.
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 2 Анонимен преди 4 години Профил на трол?
  Само ако имаше начин да се кандидатира За канцлер на Германия, щеше да стане интересно...
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 1 Анонимен преди 4 години Профил на трол?
  Жан-Мари Лоре - синът на Хитлер, а дъщерята : facebook.com/290882121094868
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

missing image
Очаква се ново поскъпване на "Гражданска...

От началото на декември България е поставена под мониторинг по системата "Зелена карта" на автомобилните застраховки. Причината е непла...

Последно в Актуално