Kак един готвач си създаде собствено "кралство"

1605
Kак един готвач си създаде собствено "кралство"
Снимка: iStock/Guliver

Революционни пориви? В този кротък квартал на германския град Карлсруе не бихте и помислили за подобно нещо. Докато не забележите трите безобидни буквички на един от звънците в жилищна сграда. Там пише "Фирма на KRD", като абревиатурата означава "Кралство Германия". Това фиктивно кралство е навярно най-голямата групировка в редиците на т.нар. "Граждани на Райха".

Въпросната фирма в Карлсруе предлага… масажи. Не само на звънеца, но и на уебсайта на фирмата е указано, че принадлежи към "Кралство Германия". Дори е даден адрес във Витенберг, но посоченият площад не съществува в този град в Саксония-Анхалт, пише германската обществено-правна медия АРД.

Простият съвет на шеф готвач за перфектното приготвяне на пастата вкъщи

Всички приемаме пастата като едно от най-лесните за приготвяне ястия, но това не значи, че не допускаме сума ти грешки, всеки път когат...

Съществува обаче Петер Фицек, изобретателят на "Кралство Германия". Професионалният готвач и езотерик вече от години разиграва германските власти, но въпреки това (а може би точно поради това) набира все повече последователи. Неговата чудата кариера очевидно му е осигурила пари за цели два замъка, но също така и вниманието на службите за сигурност. Само дето собственичката на салона за масажи не желае да обсъжда тези въпроси: нито на вратата, нито по телефона.

В полза на хората, животните и природата

Фицек изобрети своето въображаемо "кралство" преди 11 години, припомня авторът на статията Кай Лауфен. Той описва сюрреалистичната сцена на "основаването на кралството", заснета на видео, в която Фицек поема короната, скиптъра и златното кълбо. Оттогава насам, а най-вече по време на пандемията, последователите на Фицек непрекъснато се множат. Самите те твърдят, че днес вече наброяват 5000 души, но Службата за защита на конституцията (германското контраразузнаване) смята това число са силно завишено. Едно видео, което може да се гледа на платформата на "кралството", показва как "поданиците" реставрират замъци в Саксония. После идвал редът на т.нар. "села на общото благо", от които щяла да възникне цяла държава.

Някои бегълци от обществото, но и няколко предприемачи сякаш харесват идеята. Във Витенберг дори се провежда семинар за "бегълци от системата", където те усвояват предимствата на "кралството". Многозначителен е фактът, че едно от тези предимства е… освобождаването от данъци. Според Фицек данъчните власти на Федералната република нямат юрисдикция над кралството и тази система се била утвърдила от вече девет години.

Един бояджия от окръг Лудвигсбург очевидно е повярвал на това обещание. Човекът отказва да дава интервюта, но от неговия уебсайт научаваме следното: "Като фирма в Кралство Германия ние активно насърчаваме един съвсем нов икономически модел за общо благо, който е в полза на хората, животните и природата".

5-те зодии с перфектни кулинарни умения

Има 5 зодии, които готвят със сърцата си. Всичко, което правят, е просто вкусно. Но какво прави даден готвач добър? Дали любовта му към...

Въображаемата монархия е дейна в различни сфери

Е, тези цели могат да се осъществят и в юридическата рамка на Федерална република Германия, но това са подробности. Бояджията кара бус с нормална германска регистрационна табела, но надписът на буса ясно обяснява нещата: "Само за принадлежащи към Кралство Германия".

Фирмата му вече от две години е заличена от официалния регистър, тъй че, ако работи по специалността си, бояджията явно практикува "незаконно занаятчийство" и "труд на черно", обяснява Петер Фридрих от Занаятчийската камара в Щутгарт. Според него дори клиентите на бояджията навярно са в нарушение и по никакъв начин не притежават клиентски права.

Властите тепърва ще изясняват дали бояджията наистина върши нарушения. Ясно е обаче, че той предлага услугите си на свободния пазар, и то - чрез един браншов указател на "Кралство Германия", където уж са вписани 350 фирми. Числото обаче явно е завишено, защото някои от фирмите се повтарят по няколко пъти.

Авторът на статията е проверил около 100 уебсайта на такива фирми, от които обаче не се разбира дали те развиват дейност и дали принадлежат към т.нар. "кралство". Във Франкфурт Службата за защита на потребителите вече взима мерки срещу една такава фирма, чийто собственик е известен местен инфлуенсър и самозван консултант по храненето с псевдонима "д-р Рав". Този предприемач изисква от клиентите по време на деловите си отношения с него "временно да принадлежат към Кралство Германия". Службата за защита на потребителите вече е внесла съответната жалба, доколкото всички договори, които се предлагат в Германия, трябва да се основават на правната система в страната. Ако съдът даде ход, тогава "д-р Рав" ще трябва да отстрани от сайта си всички препратки към въображаемата монархия, научаваме още от публикацията на АРД.

4-те шеф-готвачи на Зодиака

Готвенето е процес, който присъства ежедневно в живота на всеки. Хората импровизират, измислят различни ястия, за да разнообразят менют...

 

Източник: Дойче веле

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Шолц: Крайно време е Черна гора да стане член на ЕС

Законът по руски образец мина на комисия в грузинския парламент, в ход са нови протести в Тбилиси (ВИДЕО)

Ранени и загинали при руска ракетна атака срещу Одеса (ВИДЕО)

Бивш германски войник призна, че е шпионирал за Русия

Зеленски: Ще получим ракети за Patriot без забавяне (ВИДЕО)

Русия строи ново военно летище в Белгородска област: Съвсем удобно за украински удари (СНИМКИ)

Дейвид Камерън: Предлага се 40-дневно прекратяване на огъня

Столтенберг: Все още не е прекалено късно Украйна да спечели войната (ВИДЕО и СНИМКИ)

"Газ като наркотици": Как Молдова може за една нощ да свали Путиновия режим в Приднестровието

Часов Яр ще стане изходен пункт за руската офанзива срещу Константиновка: Украински военен

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа