Камерън иска да спре детските надбавки на имигрантите

22376
Камерън иска да спре детските надбавки на имигрантите
Снимка: Getty Images/Guliver

Полша нанесе удар по плановете на британския премиер Дейвид Камерън да промени европейските договори, за да може британското правителство да отнеме детските надбавки, които получават полските мигранти, работещи във Великобритания, пише в. "Дейли телеграф", цитиран от БТА.

Полският външен министър Радослав Шикорски нарече предложението на Камерън несправедливо и посочи, че полските работници плащат същите данъци във Великобритания като британските работници.

На Острова ни обвиняват в лицемерие - искаме работа, а не даваме земя

Британските медии обвиниха България в „ужасяващо лицемерие” за наложената забрана на чужденци да купуват земя в страната дн...

Ако предложението на Камерън влезе в сила, защо полските работници да спонсорират децата на британските данъкоплатци, попита Шикорски. Мнението му е индикация, че Полша може да блокира предложената от Камерън промяна на европейските договори. Те могат да бъдат променяни само с единодушната подкрепа на всички 28 страни членки.

От 2002 г. досега почти 1,2 милиона поляци са получили национално-осигурителни номера, позволяващи им да работят и да плащат данъци във Великобритания. Това означава, че те имат право да получават и детски надбавки и всякакви други социални придобивки като британските работници.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа