Камерън: Надали ще има референдум за ЕС през 2015 г.

10112
Камерън: Надали ще има референдум за ЕС през 2015 г.
Снимка: Getty Images/Guliver

Британският премиер Дейвид Камерън заяви, че има много малък шанс той да придвижи напред провеждането на референдум през 2015 г. за членството на Великобритания в ЕС, съобщава Ройтерс, цитирана от БГНЕС.

Премиерът обеща, че ще предоговори отношенията на Лондон със съюза по въпроси като имиграцията, след което ще проведе референдум за членството на Великобритания в ЕС до 2017 г. Решението на Камерън е опит да се предотврати надигането на евроскептични течения в страната, които вече принудиха някои привърженици на консерваторите да гласуват за антиевропейската партия ЮКИП.

Според нейния лидер Найджъл Фарадж партията ще сключи сделка с Камерън, позволявайки му да формира правителство след изборите, ако, както се очаква, неговата партия не спечели със силно мнозинство. Според Фарадж обаче цената на сделката е провеждането на референдум преди края на годината.

"Колкото по-скоро се проведат предоговарянията с ЕС, толкова по-добре. Но, честно казано, шансовете това да стане в рамките на 2015 г. след изборите през май са доста малки", каза Камерън в интервю. Той заяви също, че ще обмисля сключването на сделки чак след като се проведат изборите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com