Камерън: Сделка ще има, когато получим това, което искаме

2334
Камерън: Сделка ще има, когато получим това, което искаме
Снимка: Getty Images/Guliver

Както вече съм казвал, ще имаме сделка само ако получа каквото ни е нужно, за това се връщам там вътре.“

Това заяви премиерът на Великобритания Дейвид Камерън преди подновяването на преговорите, които води с лидерите на ЕС относно помените с законодателстовото на Общността. "Ще свършим още работа и аз ще направя всичко по силите си", добави още министър-председателя.

Камерън няма да приеме сделка с ЕС, която не е в интерес на Великобритания

Дейвид Камерън ще откаже всяка сделка с европейските лидери, която не отговаря на нуждите на Великобритания, съобщи АФП. „Ще се ...

Бях тук до пет часа сутринта. Постигнахме известен напредък, но все още няма споразумение“, каза той пред AFP при пристигането си в централата на ЕС в Брюксел.

Пред журналисти френският президент Франсоа Оланд каза, че Франция продължава да се противопоставя на споразумение, което дава повече правомощия на държави, които не членуват в еврозоната да блокират финансови регулации. "От миналата нощ има предложения, които са променени, предимно това, което притеснява Франция – желанието да има система на финансова регулация, която да е валидна за всички части на Европа и че не трябва да има право на вето или блокиране", каза държавният глава.

По думите му Франция иска да е сигурна, че Европа ще може да се бори срещу спекулациите и да се бори срещу финансовите кризи по същия начин и със същите организации навсякъде, пише още Topnovini.bg.

Исканията на британския премиер Дейвид Камерън засягат четири сфери: конкуренцията, суверенитета, социалната политика и управлението на икономиката.

Преди Европейския съвет - Камерън има подкрепата на Оланд за британска реформа на ЕС

Британският премиер Дейвид Камерън и френският президент Франсоа Оланд считат предложенията на Европейския съвет за избягване на евенту...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com