Кандидатирането на Путин за президент "хвърля сянка" върху политическата реформа

3635
Кандидатирането на Путин за президент "хвърля сянка" върху политическата реформа
В годишния си "Доклад за света" "Хюман райтс уоч" критикува Русия за тормоз срещу защитници на правата на човека

Решението на руския министър-председател Владимир Путин да се кандидатира за президент тази година "хвърля сянка" върху доста необходимата политическа реформа, заяви правозащитната организация "Хюман райтс уоч" в публикуван днес доклад, цитиран от ДПА.

Според организацията обявеното от Путин решение кара анализаторите да "смятат, че неговото избиране е предрешен въпрос".

До месец започва кампанията на Путин

На 12 февруари се очаква кандидат-президентската кампания на премиера на Русия Владимир Путин да стане факт. Тя ще бъде базирана на с...

В годишния си "Доклад за света" "Хюман райтс уоч" критикува Русия за тормоз срещу защитници на правата на човека и враждебност към групи на гражданското общество. "Сътрудничеството на Русия с международни институции по правата на човека изглежда формално", се казва в документа. По-конкретно организацията откроява положението в Северен Кавказ, където убийствата на трима активисти през 2009 г. са останали ненаказани.

Според нея полицията в Русия често не зачита правото на свободни събирания, като използва прекомерна сила за задържане на мирни демонстранти и разпръсква митинги на граждански активисти.

Все пак "Хюман райтс уоч" отбелязва, че се предприемат стъпки към либерализация и посочва като пример решението на президента Дмитрий Медведев за намаляване на процента от гласовете, който трябва да спечели една партия, за да влезе в парламента.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа