„Колоритната“ история на Паметника на Съветската армия намери място в още една световна медия

47154
„Колоритната“ история на Паметника на Съветската армия намери място в още една световна медия
Снимка: segabg.com

Разрушаването на съветски паметници в Украйна предизвика бурно недоволство в Русия. Все пак за руснаците тези паметници са повод за гордост и олицетворяват паметта на жертвите, които са дали живота си през Втората световна война.

Външният министър на Русия заяви по-рано през седмицата, че е дълбоко оскърбен от поругаването на тези монументи и от факта, че подобни варварски актове срещу страната му се случват в Украйна.

Руското външно министерство изпрати протестна нота заради боядисания паметник

Реакцията на Русия, след като вчера Паметника на съветската армия в София отново осъмна боядисан, бе предвидимо остра. От руското външн...

Част от тези „варварски“ актове се пренесе и в София, където Паметника на Съветската армия осъмна преди дни в цветовете на украинския флаг. Новината бе отразена и на страницата на Washingtonpost, където бяха поместени и снимките на останалите „колоритни“ актове срещу монумента през последните месеци.

Изданието не пропуска и факта, че Euronews публикува снимката на страницата си във Фейсбук, което предизвика още една ответна реакция от страна на Русия. Резултатът бе незабавното премахване на снимката и извинения от страна на медията.

Външният министър на Русия също поиска и от България незабавни действия по наказване на извършителите, които поругават руската история и военна слава, пише още изданието на своята страница.

Новата „визия” на Паметника на съветската армия бе забелязана и от световните медии

Поредното изрисуване на Паметника на съветската армия, този път с призив за подкрепа за украинските протести, не остана незабелязано и ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа