Кристалина Георгиева: Гърция заслужава икономическа помощ

14836
Кристалина Георгиева: Гърция заслужава икономическа помощ

Макар да има сериозни проблеми със своите кредитори, Гърция редовно плаща всичките си вноски в бюджета на ЕС и може да разчита на подкрепата на Общността, заяви еврокомисарят Кристалина Георгиева в интервю за AFP, предаде "Фокус".

Въпреки че едва намира средства, за да плаща на кредиторите си, от началото на годината Атина е превела 1,13 млрд. евро от вноската си за 2015 г., възлизаща на 1,83 млрд. евро. „Помагаме на Гърция, като я подкрепяме в нейната все по-трудна икономическа ситуация“, каза Георгиева, като добави, че структурните фондове на ЕС може да бъдат използвани за създаване на работни места. По думите й, в настоящия бюджет на ЕС за периода 2014-2020 г. за Гърция е отредена значителната сума от 35,5 млрд.

Защо Гърция трябва да напусне еврозоната

Провалът на преговорите между гръцкото правителство и Европейската централна банка (ЕЦБ), Европейската комисия (ЕК) и Международният ...

Като отговарящ за хуманитарните въпроси в предишната Европейска комисия, Георгиева е запозната с трудните преговори за бюджета на ЕС, при които в резултат на натиск от Великобритания за пръв път бяха приети реални съкращения в бюджета на ЕС. „По-голяма Европа с по-малко пари“ е положението в момента, каза тя, но добави, че отговорът е прост: „Трябва да се фокусираме върху приоритетите, за да получим резултати със средствата, с които разполагаме“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа