Кънчо Кожухаров: Руската националност е "сбириток" от разни племена (ВИДЕО)

14792
Кънчо Кожухаров: Руската националност е "сбириток" от разни племена (ВИДЕО)
Снимка: Видимо и Невидимо

В днешното издание на "Видимо и невидимо: Контрапропаганда" Калин Манолов разговаря с Кънчо Кожухаров – писател, разследващ журналист и преводач, автор на новоизлязлата книга "Империя на пошлостта".

"Руснаците векове наред са изповядвали тезата, че съседите им могат да ги нападнат и затова те трябва да ги нападнат превантивно. Това е позволило държавата да се разрасне до огромни размери. Разбира се, всеки нов съсед трябва на свой ред да бъде покорен, по възможност унищожен, стъпкан, да са заселят в неговите територии етнически руснаци, така наречени, въпреки че това – руснак, всъщност това е "сбириток" от разни племена, не е отделна националност, и постепенно да се русифицира цялата територия на бившия Съветски съюз, сега Руската федерация. За 400 години, което прави някъде към 160 000 дни, те са завзели 17 милиона кв. км., това прави горе-долу по 100 кв. км. на ден", разказва журналистът.

Според краткия исторически преглед, който прави Кожухаров: "Руският и украинският народ не са братски. Те са в конфликт от самото си появяване на бял свят. Ние, българите, сме дали на Киевска Рус писмеността, религията, християнството, огромен словесен речник и то във висшите слоеве на този речник и какво ли още не. То постепенно е пропълзяло и на север, където след доста години, даже след векове се появява едно изключително агресивно княжество – Московското, което всъщност е Московския улус на Златната орда, васал на монголите в продължение до 18 век, когато Петър I се възползва от това, че Кримското ханство се разпада, обявява Московия за Русия и титулува себе си император благодарение на това, че е спечелил една голяма война с шведите. Той обаче се опитва да промени хода на историята и да цивилизова Русия, вижда по време на "Великото пратеничество", че Русия е безнадеждно изостанала, а той не иска да бъде цар на най-долнопробната страна в света и предприема страхотни реформи. Тези реформи донякъде успяват, що се отнася до изграждането все пак на някакви основи за промишленост и чисто технически възход, обаче затвърждават порочния манталитет на руснака. Те всъщност го изливат в калъпа на имперското мислене, от което той и досега не е мръднал, с допълнителните наслагвания от различни руски писатели, философи и учени. Руската история е многократно фалшифицирана, нищо истинско няма в нея. Всеки пореден цар е карал да пренаписват историята, така че да му е най-удобна на него. Това продължава и в днешно време".

Историята: Украйна и Русия постоянно са в конфликт и война

Едно от нещата, за които Путин беше обявен за военнопрестъпник, беше кражбата на 210 000 украински деца и опита те да бъдат "порусчени". "Това е една жестока трагедия. Взимат 7-8 годишни деца, опитват се да ги русифицират, да ги убедят че те са руснаци, че живеят във велика държава и че едва ли не техните роднини са били някакви заблудени овце. Това е потресаващо нарушаване на всякакви норми на човешкия морал, каквото не сме виждали от може би от концентрационните лагери в Русия и в Германия, защото първите концентрационни лагери не са в Германия, а масово се появяват в Русия".

Целият разговор на Калин Манолов с Кънчо Кожухаров можете да гледате на:

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Президентски избори се провеждат в Литва

Германски депутати поискаха НАТО да сваля дронове над Украйна

Отново: Язовирна стена се скъса в Омска област (СНИМКИ)

Грузия отново излезе на улицата против закона за чуждите агенти (ВИДЕО)

Нов свален Су-25 в Украйна: Явно украинците имат ново американско оръжие

Украинските мъже в Германия са поне 200 000 и подлежат на мобилизация от Зеленски: Какво ще се случи с тях?

Основното предназначение на мъжете е да умрат за Родината си: Руски политик (ВИДЕО)

Богатата съседка: по кои показатели Швейцария изпреварва Германия

Защо и Лукашенко реши да "проверява" ядреното си оръжие?

Великобритания ще предостави на Украйна военна помощ от 500 милиона паунда, над 1600 ракети и 400 превозни средства

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа