Лавров говори ласкаво за Тръмп, критикува леко влизането на Черна гора в НАТО

2545
Лавров говори ласкаво за Тръмп, критикува леко влизането на Черна гора в НАТО
Снимка: Getty Images/Guliver

Необходимостта от борба с тероризма е изразена по-отчетливо в изказванията на новоизбрания американски президент Доналд Тръмп, отколкото при настоящия държавен глава на САЩ Барак Обама. Това заяви руският министър на външните работи Сергей Лавров в рамките на срещата на външните министри на страните от Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) в Хамбург, предаде БГНЕС.

По думите му готовността за борба с тероризма „звучи и продължава да звучи много по-отчетливо при Доналд Тръмп, отколкото при конкретните действия на администрация на Обама“.

Няма прогрес в разбиранията между Кери и Лавров по темата Сирия

Държавният секретар на Съединените американски щати Джон Кери и министърът на външните работи на Руската федерация Сергей Лавров не усп...

По време на своето изказване в рамките на срещата на ОССЕ Лавров посочи също, че във връзка с конфликта в Сирия сътрудничеството между Русия и Турция може да се окаже много по-ефикасно от това със САЩ. Той заяви също, че ударите срещу Алепо ще продължат, докато в града има бунтовници.

"След хуманитарната пауза ударите се възобновиха и ще продължат докато има бандити в Алепо", каза руският министър. Въпреки това, ако умерената опозиция свали оръжие, то това може да се отрази на американско-руските договори в бъдеще, посочи той.

Лавров повтори за пореден път и, че оръжията, които САЩ предоставят на умерената опозиция, се оказват в ръцете на терористи, но в момента те са обкръжени в Източно Алепо и няма да получат подкрепление. „Не мисля, че това ще окаже сериозно влияние на ситуацията в Източно Алепо, тъй като там бандитите са обкръжени и едва ли ще имат възможност да получат подкрепление“, каза той.

Руският министър също така заяви, че съобщенията в германски медии, че Русия се опитва да дестабилизира страната, са бълнувания. „Що се отнася до въпроса, то германският канцлер Ангела Меркел определи това като бълнувания, нищо не мога да добавя. Ако говорим за германски медии, то чух, че главният редактор на „Билд“ ме е нарекъл военен престъпник и призовал германския външен министър Франк-Валтер Щайнмайер да не се среща с мен. Оставям това на съвестта на германските медии“, каза руският дипломат.

Сирийската армия прекрати бойни действия в Алепо

"Сирийската армия прекрати активни бойни действия в град Алепо", съобщи руският министър на външните работи Сергей Лавров, цитиран от "...

Лавров коментира и членството на Черна гора в НАТО, заявявайки, че страната се стреми към влизане в Алианса преди изтичането на мандата на настоящата американска администрация. По думите му Черна гора бърза към НАТО, но никой не се допитва до народа, въпреки че такива въпроси трябва да бъдат посъветвани с избирателите. „Получава се усещането, че Черна гора се опитва да влезе в Алианса до изтичането на мандата на администрацията на Барак Обама“, каза министърът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Шойгу се закани да бомбардира още повече Украйна

Украинците ликвидираха руски военен, обикалял с колело минните полета и примамвал дроновете-камикадзе (ВИДЕО)

По-лесни и в полза на потребителите условия за ремонт прие Европарламентът

ЕП прие обширен закон за борбата с трафик на хора

В Русия: Безсмъртният полк се скри за втора поредна година

Няколко европейски страни отказват да дадат ПВО системи на Украйна

Украинците дразнят руснаците, вдигнаха знамето си на още едно място на изток от Днепър (ВИДЕО)

Истерия в руските медии за новото оръжие от САЩ за Украйна: Преглед на печата от BBC (ВИДЕО)

На руснаците ще им трябват години, за да превземат Харков: Командирът на украинската Национална гвардия

Бивш руски вицепремиер и войник на фронта се притесни от нови украински дронове

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа