Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лавров остава външен министър на Русия, Путин одобри новото правителство

18 май 2018, 15:04 часа • 2746 прочитания

Сергей Лавров остава министър на външните работи на Русия. Това стана ясно, след като руският президент Владимир Путин одобри част от новото правителство. В него ще е и министърът на отбраната Сергей Шойгу, които ще запазят досегашните си позиции, докато финансовият министър от предишния кабинет на Путин - Антон Силуанов не само ще запази позицията си, но дори ще бъде повишен в заместник министър-председател.

Витали Мутко загуби поста си на министър на спорта, както и позицията си на заместник министър-председател. Това се случва, след като Мутко беше в центъра на скандала с обвиненията за използване на допинг от руски спортисти, припомня БГНЕС.

Министър-председател на това правителство е Димитрий Медведев. Назначаването му стана факт преди 10 дни, когато Владимир Путин подписа указ за това. Документът е подписан по-малко от час, след като Държавната Дума даде съгласието си за назначаването на Медведев за ръководител на кабинета. На пленарното заседание кандидатурата на Медведев беше представена лично от Путин.

"Хората са популярни, с добър, доказан опит", подчерта лидерът на Кремъл, като същевременно увери, че още в сутрешните часове на деня е обсъдил с Медведев кандидатурите.

Постовете си запазват също министъра на вътрешните работи Владимир Колоколцев, министъра на културата Владимир Медински, министърът на правосъдието - Александър Коновалов, на здравеопазването- Вероника Скворцова, на отбраната – Сергей Шойгу, на промишлеността и търговията - Денис Мантуров, на икономическото развитие – Максим Орешкин, на труда и социалната защита – Максим Топилин и на енергетиката – Александър Новак.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес