X
 
 

"Лекари без граници": ЕС не откри ясно решение на мигрантския проблем

441 0
photo of "Лекари без граници": ЕС не откри ясно решение на мигрантския проблем
Снимка: Getty Images/Guliver
Председателят на отдела за спешните въпроси на международната благотворителна и медицинска организация „Лекари без граници“ Карлин Клайер заяви, че по въпросите за миграцията на срещата на високо равнище на ЕС не е взето ясно решение, предаде изданието Politico, цитирано от агенция "Фокус"

„Решенията в момента не са ясни, не се знае какво се има предвид“, заяви Клайер. „Разочароващо е да се гледа как лидерите на ЕС не могат да намерят решение за защита на уязвимите хора като бежанците. Няма открито решение, дори не се гледат хората, които могат да се удавят в морето“, допълни тя.

„Лекари без граници” разкриха случаи на сексуално насилие сред служителите си

Международната неправителствена организация „Лекари без граници” обяви, че е разкрила 24 случая на тормоз или сексуално нас...

„Използването на неправителствените организации като изкупителни жертви е тактика, която отклонява вниманието от реалните проблеми – невъзможността на ЕС да се справи със системата на трафик на хора, липсата на солидарност или визия в ЕС и развалената система за убежище. Правителствата на ЕС спират неправителствените организации да извършват спасителни операции“, смята още Клайер.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Световен ден на храната

Световният ден на храната се чества по инициатива на Организацията по изхранване и земеделие към ООН, и се отбелязва ежегодно на 16 октомври. Инициативата...