Мартин Шулц предупреди Украйна, че не може хем в ЕС, хем в Евразийския съюз

16896
Мартин Шулц предупреди Украйна, че не може хем в ЕС, хем в Евразийския съюз
Снимка: БГНЕС

Присъединяването на Украйна към Евразийския икономически съюз, който трябва да започне да функционира от 1 януари 2015 г., ще попречи на създаването на зона за свободна търговия между ЕС и Украйна, счита председателят на Европейския парламент Мартин Шулц.

"Споразумението за присъединяване към ЕС не изключва добросъседските връзки и прекрасното сътрудничество с Русия и страните от Митническия съюз. Присъединяването на Украйна към Евразийския съюз обаче ще направи зоната за свободна търговия с ЕС проблематична по простата причина, че има несъвместимост в нормативната уредба и регулация", каза Шулц в интервю за украинската информационна агенция УНИАН, предаде БГНЕС. Според него при всички случаи всяка суверенна държава има право да взема собствени външнополитически решения без външно давление.

Нетаняху обвини Мартин Шулц в пристрастност

Премиерът на Израел, Бенямин Нетаняху обвини в пристрастност председателят на Европейският парламент Мартин Шулц, въз основа на комента...

"Присъединяването и зоната за свободна търговия с ЕС, които украинското правителство определяше като своя главна стратегическа цел в продължение на години, до неочаквания отказ от подписване седмица преди срещата на върха във Вилнюс, остава мощен преобразуващ механизъм, който може да помогне за изграждането на стабилността и благополучието на Украйна", каза председателят на Европарламента.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа