Мей: Двамата издирвани за отравянето на Скрипал са

2937
Мей: Двамата издирвани за отравянето на Скрипал са
Снимка: Getty Images/Guliver

България е сред страните, в които най-много расте процентът от пълнолетното население, което не се движи достатъчно, показва доклад на Световната здравна организация (СЗО).

В проучването си СЗО предупреждава, че над 1,4 милиарда души по света рискуват за развият диабет, рак, сърдечносъдови заболявания и деменция заради недостатъчна физическа активност.

Москва: Издирваните от Скотланд Ярд лица не са ни известни

Имената на двамата руснаци, обявени за общоевропейско издирване от Великобритания по аферата „Скрипал“, Александър Петров и...

Това важи за една трета от пълнолетните жени и една четвърт от пълнолетните мъже. Те не спазват препоръките на СЗО за най-малко 150 минути умерено физическо натоварване или 75 минути активни тренировки или физическа работа седмично.

По данни за 2016 г., през която са следени 1,9 млн. души в 168 държави, 27,5% от възрастното население в света не се движи достатъчно, като това е спад само с един процент спрямо 2001 г.

„За разлика от другите рискове за здравето, недостатъчната физическа активност не намалява по света“, каза ръководителят на изследването Регина Гутхолд от СЗО.

От 65-те страни, за които има данни за наблюдаване на тенденции в периода 2001-2016 г., в 28 намалява процентът на хората, които не се движат достатъчно, а в 37 се увеличава.

Великобритания обяви имената на двамата обвиняеми за отравянето на Скрипал (СНИМКА)

Великобритания повдигна обвинения към двама граждани на Русия за отравянето на Юлия и Сергей Скрипал. Това Александър Петров и Руслан Б...

Най-голямо увеличение на обездвижените (над 15%) има в Бразилия, България, Германия, Филипините и Сингапур, а най-висок процент на намаляване е констатирано на Островите Кук, Йордания, Токелау, Самоа, Мианма, Соломоновите острови и Тонга.

Най-малко се движат в Кувейт, Американска Самоа, Саудитска Арабия и Ирак, където над 50% от възрастното население не достига препоръките на СЗО за движение.

Най-малко обездвижени хора има в Уганда и Мозамбик - по 6 процента.

В богатите държави хората все повече седят, докато са на работа и в свободното време.

Нова порция санкции от САЩ върху Русия влиза в сила от 27 август

Нови едностранни санкции на Съединените американски щати срещу Руската федерация във връзка със случая "Скрипал" ще влязат в сила на 27...

В бедните държави работата и придвижването все още изискват повече физически усилия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа