Меркел прави Кличко лидер на украинската опозиция?

20967
Меркел прави Кличко лидер на украинската опозиция?
Снимка: Getty Images / Guliver

Германският канцлер Ангела Меркел и група консервативни партии в ЕС са искали да превърнат политика и бивш професионален боксьор Виталий Кличко в украински опозиционен лидер и основен съперник на сегашния президент Виктор Янукович. Това твърдят източници от федералното правителство и Европейската народна партия.

Кличко ще бъде поканен като гост на следващата среща на държавните глави и правителствените ръководители от ЕНП, насрочено за средата на декември в Брюксел. За него ще бъдат организирани разговори с Ангела Меркел.

В Германия постигнаха съгласие за кабинета

Германският канцлер Ангела Меркел и лидерът на Социалдемократическата партия (ГСДП) Зигмар Габриел постигнаха споразумение за съставя...

Планира се дори двамата да се появят заедно пред хората.

Паралелно с това партията на Кличко „Удар" ще получи подкрепа от ЕНП и фондация "Конрад Аденауер" - организация, близка до Християндемократическия съюз. Тези организации ще провеждат и семинари и обучения за депутати от „Удар" и техните помощници, съобщава „Дойче веле".

Неотдавна съветникът на Меркел по външната политика Кристоф Хойсген, ръководителят на федералното канцлерство Роналд Пофал и министърът на външните работи Гидо Вестервеле са провели с Кличко конфиденциални разговори и са му обещали подкрепа, отбелязва Der Spiegel.

 

Финална права за преговорите в Берлин

Консерваторите на Ангела Меркел и социалдемократите (SPD) се надяват да постигнат споразумение за формиране на правителство до сряда, ...

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа