Могерини: "Южен поток" не е приоритет за ЕС

13864
Могерини: "Южен поток" не е приоритет за ЕС

"Южен поток" не е приоритет в енергийната стратегия на Европа. Това заяви бъдещият върховен представител на Европейския съюз (ЕС) за външната политика и сигурността Федерика Могерини. Тя бе на изслушване пред Европейския парламент (ЕП) в Брюксел, предаде Стандарт нюз.

"Южният газов коридор", а не "Южен поток" е приоритет за гарантиране на доставките на газ за Европа. Преговорите между ЕС и Русия за "Южен поток" може да бъдат възобновени едва след създаването на политически условия, обясни Могерини.

Плевнелиев анатемоса Русия, но вярва, че "Южен поток" ще стане факт

Ние искаме "Южен поток", но като член на ЕС България няма да допусне газопроводът да бъде построен противно на европейското право. Ру...

ЕС трябва да направи сериозна преоценка на отношенията си с Русия, категорична бе тя.

Припомняме, че днес в ЕП ще приключи изслушването на номинираните за членове на новата Европейска комисия (ЕК), начело с Жан-Клод Юнкер.

За днес е насрочено изслушването в съответните комисии на Юрки Катайнен от Финландия, номиниран за заместник-председател на Европейската комисия и комисар за работните места, растежа, инвестициите и конкурентоспособността, и на холандеца Франс Тимерманс, предложен за първи заместник-председател на ЕК и комисар за по-добрата регулация, междуинституционалните отношения, върховенството на закона и Хартата на основните права.

Британският представител Джонатан Хил, предложен за ресора финанси ще се яви на изслушване за втори път. Французинът Пиер Московиси и чехкинята Вера Юрова, срещу които също имаше възражения на първите им изслушвания, ще предадат писмените си отговори на допълнителните въпроси, зададени им от евродепутатите.

Сръбският посланик в Москва: Почваме строежа на "Южен поток" в края на годината

Сърбия започва строителството на "Южен поток" в края на годината. Това каза в Москва сръбският посланик Славенко Терзич, цитиран от ИТА...

Парламентът трябва да гласува предложените за еврокомисари на 22 октомври, които дотогава трябва да са минали през изслушвания в ресорните си комисии и да са получили одобрението им. Има и вариант за отхвърляне на някоя от номинациите.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа