Немски полицай разказа за правилата в отношението към бежанците

7182
Немски полицай разказа за правилата в отношението към бежанците
Снимка: Getty Images/Guliver

Федералната полиция на Германия е получила предписание да задържа бежанци, които се опитват да се скрият по време на проверка на документи. Това заявил пред Bild служител на реда, пожелал да остане анонимен.

"Първоначално идваха повечето семейства с деца, които изглеждаха образовани, говореха английски. Сега 95% от бежанците са сами мъже. Половината нямат паспорти или други документи", заявил той.

Германците искат ограничаване на приема на бежанци

Почти 50% от германците са привърженици на ограничаване на приема на бежанци, показва допитване сред обществеността, направено от ин...

"До хората не стига информация какво се случва в действителност. Един бежанец искаше да пререже гърлото на друг. А в отчета след това бяха посочени тежки телесни повреди, а не опит за убийство. Такава статистика е по-прегледна", продължава полицаят.

"Ако при проверка бежанецът иска да избяга, то ние дори нямаме право да го задържим. Това е предписано отгоре. Щели да бъдат насилствени действия. Вътрешно правило е – по-добре да го оставиш да избяга", разказал полицаят.

Материалът в Bild е публикуван на фона на събитията, случили се в новогодишната нощ в Кьолн, където около 1000 души, предимно мигранти, извършиха нападения срещу жени.

Досега в полицията са постъпили повече от 500 жалби, в които пострадалите посочват грабежи, обиди и изнасилвания. В съобщението за пресата, публикувано от полицията на Кьолн на 1 януари, не се казва почти нищо за инцидентите. Едва по-късно излезе доклад на полицията за новогодишния кошмар.

Меркел иска по-строги закони за мигрантите в Германия, полицията прикривала престъпления на бежанци

Германският канцлер Ангела Меркел ще обмисли промяна на законите, за да улесни депортирането на мигранти, които извършват престъпления,...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа