Няма данни нападението в Мюнстер да е терористичен акт

1286
Няма данни нападението в Мюнстер да е терористичен акт
Снимка: Gettyimages.com

Полицията претърси жилището на нападателя, който вчера вряза мини вана си в хора, уби двама души и рани около 30. Той е имал психични отклонения, работил е като графичен дизайнер.

49-годишен германски гражданин, без имигрантски произход, без връзки с терористични организации и без контакти с радикални ислямисти. Преди години мъжът направил опит да се самоубие, а след преминал психиатрично лечение. Засега това се знае за нападателя от Мюнстер.

Микробус се вряза в пешеходци в Мюнстер, има загинали (СНИМКИ)

Микробус се вряза в група пешеходци в град Мюнстер в Германия. Трима души са загинали, а 30 са ранени. Това съобщи на своя сайт в събот...

Според някои германски медии при обиска в дома му полицаите открили автомат Калашников. Тази информация обаче не е официално потвърдена. Разследващите отхвърлиха и твърденията, че издирват съучастници на шофьора. Невярно се оказа и съобщението, че в автомобила са били открити експлозиви.

Инцидентът стана в старинната част на университетския град Мюнстер, в една от най-оживените зони. Мъжът атакува масите пред ресторант. Двама души загинаха на място, а около 30 са ранени. Шофьорът се самоуби преди да дойдат полицейските екипи.

По това време в района на ресторанта имало много полицаи, заради планирана демонстрация на кюрди. Властите съобщиха, че не са открили връзка между нападателя и протеста.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа