Нов доклад: Всяка година 77 000 българи и румънци идват на Острова

18476
Нов доклад: Всяка година 77 000 българи и румънци идват на Острова
Снимка: Getty Images / Guliver

Всяка година по 77 хил. нови имигранти от България и Румъния ще пристигат на Острова. Това се посочва в доклад на американския мозъчен тръст „Демократичен институт", цитиран от британския вестник "The Telegraph" и Стандарт нюз.

Най-малко 385 хиляди румънци и българи ще идат да живеят и работят във Великобритания в следващите 5 години (повече от населението на град Ковънтри). Това ще стане след като ограниченията за тях отпаднат на 1 януари 2014 година.

Великобритания заплаши ЕК със съд

В понеделник Великобритания заплаши Европейската комисия със съд, като обвини европейската институция, че иззема правомощия, които не с...

Британското правителство е отговорно за „хаоса" около миграцията, и описва наплива от нови имигранти като „самопричинен икономически и мигрантски автогол", пише още вестникът, цитиран от "Фокус".

От общо 77 хиляди нови имигранти на година, повечето – 44 хиляди души, ще бъдат от България, която е най-бедната страна от ЕС. Останалите 33 хиляди пък ще пристигат от Румъния, обясняват от "Демократичен институт".

Високата минимална заплата във Великобритания също ще действа като „порочна" примамка за мигрантите, когато избират в коя страна да се установят, пише още в текста, цитиран от британското издание. Там се посочва още, че минималната заплата в България и Румъния е 73 и 79 пенса на час, в сравнение на Острова, където е 6,31 лири.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа