Нови разкрития за катастрофата на ''Джърмънуингс''

10837
Нови разкрития за катастрофата на ''Джърмънуингс''
Снимка: Gettyimages.com

Има нови разкрития около катастрофата на "Джърмънуингс" в Алпите. Френската служба за сигурност на полетите /BEA/ публикува днес междинен доклад. Оказва се, че катастрофата е можела да стане и по-рано в същия ден.

Според разкритията на френската Служби за сигурност на полетите /BEA/, вторият пилот Андреас Л. явно е направил опит да разбие самолета още по време на първия полет на Airbus A 320 - от Дюселдорф към Барселона, проведен по-рано същия ден.

Гибелният гняв на Анкара срещу "геноцида"

Турция се разгневи от това, че различни държави отбелязаха изтреблението на арменците отпреди 100 години, и още повече от това, че няк...

Информациите за това са били почерпени от анализа на данните в Черната кутия на катастрофиралия самолет. От тях излиза, че още по времето на първия полет от Дюселдорф за Барселона е било проведено "контролирано снижаване" на машината, без да е имало техническа необходимост за подобно нещо.

Германските медии цитират информации на френската Служба за сигурност на полетите, които ще бъдат публиквани и в интернет. Говорителка на Службата не пожела да сподели повече подробности за съдържанието на доклада. Досега следователите не изключваха възможността, вторият пилот да е действал в състояние на афект, сваляйки машината. Ако сегашните данни бъдат потвърдени, това би поставило тази теза под въпрос.

Фактите

Досегашните разследвания, както и анализът на данните от Черната кутия показват, че на 24 март тази година 27-годишният втори пилот Андреас Лубиц умишлено е разбил машината на "Джърмънуингс" над френските Алпи по време на обратния полет от Барселона към Дюселдорф. При катастрофата загинаха 150 души. Знаеше се още, че вторият пилот не е оставил предсмъртно писмо.

"Тук няма живот за децата ми"

Бежанците, които поемат по опасния път към Европа, идват не само от Сирия и Северна Африка. Бягат и все повече палестинци. "В Газа ням...

Германските следователи обаче са открили улики за това, че Лубиц е планирал самоубийство. За деня на катастрофата той е имал болничен лист, който е укрил от своя работодател. Все още не е окончателно уточнено, каква е била диагнозата на пилота.

Няколко години по-рано Андреас Л. е страдал от тежка депресия, установено е било, че има склонност към самоубийство. Поради тази причина той е прекъснал за няколко месеца и обучението си за пилот. След отшумяване на заболяването, Андреас Л. многократно е бил атестиран като годен за полети.

Източник: Дойче веле

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа