X
 
 

Официалните приходи на Путин за 2015 г. - близо 1,2 млн. евро

2022 14
photo of Официалните приходи на Путин за 2015 г. - близо 1,2 млн. евро
Снимка: Getty Images/Guliver

През 2015 г. приходите на руския президент Владимир Путин възлизат на 8,9 млн. рубли (1 187 45 евро). Това става ясно от декларация на държавния глава, съобщи РБК.ру.

В сравнение с предишната година доходът на президента се е увеличил с 1,2 млн. рубли, а през 2013 г. приходите му са били 3,6 млн. рубли. Също така Владимир Путин притежава две коли – ГАЗ М-21 и „Нива“. Освен това според документа президентът е собственик на поземлен участък от 1500 кв.м., жилище (77 кв.м.) и гараж(18 кв.м.).

Припомняме, че много следи в изтеглите Panama Papers ("Панамските документи") за укриване на данъци чрез офшорки водеха към руския президент, но неговото име не се споменава директно.

Съгласно декларацията на руския премиер Дмитрий Медведев, той е заработил 8,7 млн. рубли. Също така той е декларирал поземен участък от 4700 кв. м. и жилище с квадратура от 367,80 кв.м. Медведев притежава и две коли: ГАЗ-20 и ГАЗ-21.През 2013 г. премиерът е декларирал приходи от 4,3 млн. рубли.

Най-много през 2015 г. от членовете на руското правителство е спечелил министърът по въпросите на „отвореното правителство“ Михаил Абизов. Неговият доход е бил 455,6 млн. рубли и се е увеличил повече от два пъти в сравнение с 2014 г., когато е бил 22 млн. рубли. Абизов беше назначен за министър през 2012 г., преминавайки на държавна служба от бизнеса. В последното издание на „Форбс“ за 200-те най-богати руснаци Абизов е на 166-то място със състояние от 600 млн. долара. Представителка на министъра заявила пред РБК, че платените данъци от реализираните приходи на Абизов били в размер на 50 млн. рубли. Министърът дава цялата си заплата за благотворителни цели.

На второ място е представителя на президента в Далечния изток Юрий Трутнев с доход от 153, 8 млн. рубли. Челната тройка по приходи в кабинета заема министъра на промишлеността и търговията Денис Мантуров, който е изкарал 144,7 млн. рубли.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 11 Анонимен преди 3 години Профил на трол?
  А на този колко му вярвам , просто не е истина !
 • Анонимен 11.1 Анонимен преди 3 години Профил на трол?
  не си сам – „Никой по света не харесва Русия и Путин, сочи проучване“ - http ://www .dnevnik.bg/sviat/2015/08/06/2586319_pochti_nikoi_po_sveta_ne_haresva_rusiia_i_putin_sochi/?ref=sled5filter
  : 0 !
 • Октомври* Македонецъ 10 Октомври* Македонецъ преди 3 години Профил на трол?
  Да живее ЖИДЪТ-ПЕДЕРАС, резняка Путин!!! Той построи най-голямата ДЖАМИЯ – Путин АКБАР!!! Да живее ПРАВОСЛАВНИЯ ФАШИЗЪМ - Най-справедливия ИМПИРИАЛИЗЪМ на планетата!!!
 • Октомври* Македонецъ 9 Октомври* Македонецъ преди 3 години Профил на трол?
  Да не подминаваме и успехите на двойните легла в самолета, яхтата и влака на Медведев в съпружеската борба свободен стил на ръководната двойка джуджета-педали! Горчиво! Горчиво! Горчиво! Горчиво! Горчиво! Горчиво! Горчиво! Горчиво! Горчиво! Горчиво! Горчиво! Горчиво! Горчиво! Горчиво! Горчиво! Горчиво! Горчиво! Горчиво! Горчиво! Горчиво! Горчиво! Горчиво! Горчиво! Горчиво! Горчиво! Горчиво! Горчив виж още ›› о! Горчиво! Горчиво! Горчиво! Горчиво! Горчиво! Горчиво! Горчиво! Горчиво! Горчиво! Горчиво! Горчиво! Горчиво! Горчиво! Горчиво! Горчиво! Горчиво! Горчиво! Горчиво! Горчиво! Горчиво! Горчиво! Горчиво! Горчиво! Горчиво!
 • Анонимен 8 Анонимен преди 3 години Профил на трол?
  Руската авиация също постигна свое апоГЕЙ в борбата за мир лани - 39 руски бойни самолети последен модел сами паднаха без бой, продължавайки почина на подводницата Курск, и още стотици борещи се за мир руски подводници! Борбата за мир иска жертви! Венсеремос!
 • Анонимен 7 Анонимен преди 3 години Профил на трол?
  Миналата година беше изключително успешна не само за Путин, но и за Дявола. Мумията му не беше махната от централния площад на Москва, и дяволопоклонниците ще могат да му се кланят на воля. Това е много важно за руската душа.
 • Анонимен 6 Анонимен преди 3 години Профил на трол?
  Миналата година беше изключително плодовита и за Кремъл и неговото подразделение ИДИЛ - Александър Сотник: Атаката в Брюксел е дело на ИДИЛ и чекистите от Кремъл http ://www .faktor.bg/novini/svjat/69891-aleksandar-sotnik-atakata-v-bryuksel-e-delo-na-idil-i-chekistite-ot-kremal.html
 • Анонимен 5 Анонимен преди 3 години Профил на трол?
  Миналата година беше изключително плодовита и за Кремъл и неговото подразделение ИДИЛ - Александър Сотник: Атаката в Брюксел е дело на ИДИЛ и чекистите от Кремъл http ://www .faktor.bg/novini/svjat/69891-aleksandar-sotnik-atakata-v-bryuksel-e-delo-na-idil-i-chekistite-ot-kremal.html
 • Анонимен 4 Анонимен преди 3 години Профил на трол?
  2015 г. беше много успешна и за Русия - много атентати реализира в Европа! Русия стои зад всички атентати по света - Офицер ФСБ заявил о причастности России к беспорядкам в Лондоне, терактам в Париже и «Исламскому государству» - http ://glavpost.com/post/7dec2015/Conflicts/69145-oficer-fsb-zayavil-o-prichastnosti-rossii-k-besporyadkam-v-londone-teraktam-v-parizhe-i-islamskomu-gosudarstvu.html
 • Анонимен 3 Анонимен преди 3 години Профил на трол?
  А официалните трупове на жени и деца зад Путин за 2015 г. колко са? Успешна ли е била тази година за масовея убиец, и терорист №1? Да гние в ада!
 • Анонимен 2 Анонимен преди 3 години Профил на трол?
  Хайде, троляци, всички заедно: "И рублички ще има за всички от сърце, дриснете коментарче и пляскайте с ръце!!"
 • Анонимен 2.1 Анонимен преди 3 години Профил на трол?
  свършиха рублите - само Петър Волгин получава пара от Сорос
  : 2 !
Нагоре
Последно в Актуално