Около 90 джамии се следят от германското контраразузнаване

1130
Около 90 джамии се следят от германското контраразузнаване
Снимка: Getty Images / Guliver

Около 90 джамии в Германия се наблюдават от Федералното ведомство за охрана на Конституцията. Това съобщи пред телевизия ARD директорът на службата, която отговаря за контраразузнаването, Ханс-Георги Маасен.

„Ние сме обезпокоени, че в Германия съществуват много ислямистки клетки, които ние трябва да държим под око“, каза той. Маасен алармира, че съществуват молитвени домове в домашни условия, в които младежите се призовават към тероризъм, информира БГНЕС.

Той подчерта, че ведомството няма планове за следене на мюсюлманите, които живеят във Федералната република, но наблюдава религиозните и политически екстремисти. Властите се нуждаят от сътрудничество с мюсюлманската общност за „създаването на коалиция срещу екстремизма“, посочи Маасен.

Той заяви, че заплахата от осъществяването на терористични атентати на територията на Германия, както и преди остава висока. „Ислямска държава“ иска да извърши терористични атентати у нас“, каза директорът на контраразузнаването, добавяйки, че няма данни за конкретни планове за нападения.

Според оценки на ведомството, над 800 ислямисти от Федералната република са отишла да воюват в Сирия и Ирак на страната на ИД. Около 260 от тях са се завърнали в Германия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа