Оланд: Терористичната мрежа зад атентатите в Брюксел и Париж е почти унищожена

2129
Оланд: Терористичната мрежа зад атентатите в Брюксел и Париж е почти унищожена
Снимка: Getty Images/Guliver

Джихадистката терористична мрежа, която стои зад атентатите в Париж и Брюксел, „е в процес на унищожение“, но други такива мрежи остават. Това предупреди френският президент Франсоа Оланд.

„Ние получаваме резултати в намирането на терористите и, както в Брюксел, така и в Париж, има редица арести, като знаем, че има и други мрежи“, заяви още държавният глава.

Заловена е издирвана в Турция жена-камикадзе

Обявена за общодържавно издирване жена от списъка на терористите-камикадзета е била заловена в югоизточната турска провинция Муш. Изди...

„Въпреки че тази, която е отговорна за атаките в Париж и Брюксел, е в процес на унищожение... все още има сериозна заплаха“, допълни той, цитиран от БГНЕС.

В четвъртък френската полиция задържа 34-годишния Реда Крикет в Париж по обвинения в планиране на терористично нападение и връзки с Абделхамид Абауд – един от предполагаемите лидери на терористичните нападения от 13 ноември във френската столица.

По-рано днес трима души бяха задържани в Брюксел по обвинения във връзки с осуетения готвен атентат на Крикет, посочиха от белгийската прокуратура.

Нашата първа цел е Сирия. Не трябва да забравяме и Ирак. Не забравяме и въпроса с бежанците. Искаме да сме сигурни, че правата за убежище се спазват изцяло и в същото време (искаме да сме сигурни), че можем да контролираме нашите външни граници“, допълни Оланд.

Един от брюкселските атентатори оставил предсмъртно писмо

Брахим Бакрауи, който се взриви по време на атентата на летището в Брюксел, е оставил лаптоп, в който е открито предсмъртно писмо, пред...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа