Оланд: Турция трябва да предприеме повече действия срещу ИД

4187
Оланд: Турция трябва да предприеме повече действия срещу ИД
Снимка: Gettyimages

Френският президент Франсоа Оланд заяви, че Турция трябва да предприеме повече действия, за да се справи с „Ислямска държава” (ИД) в Сирия

Той призова също Анкара да възстанови диалога си с кюрдските групи, след като започна въздушни нападения срещу тях преди повече от месец. 

Оланд: Без споразумение за климата ни очаква бедствие

Френският президент Франсоа Оланд предупреди, че ако не се стигне до договор за климатичните промени по време на конференцията на ООН ...

Призивът държавният глава направи по време на годишната си реч пред френските посланици, цитиран от Reuters, пише bTV. Апелът му идва само ден, след като Анкара съобщи, че заедно с Вашингтон започват въздушни операции, чрез които да изтласкат групировката „Ислямска държава” извън пограничните зони в северна Сирия. 

„Всички участници трябва да са част от решението. Мисля си за арабските държави от Персийския залив и Иран. Мисля, че Турция трябва да бъде част от борбата срещу „Ислямска държава” и трябва да започне отново диалога с кюрдите”, каза френският президент.

Според критици на Турция страната е използвала ролята си във водената от САЩ кампания срещу групировката като прикритие, чрез което да нападне бойците на Кюрдската работническа партия (КПП). 

Държавният глава също така повтори, че сирийският президент Башар Асад не би могъл да е част от бъдещето на страната, но според него има знаци, че може да се осъществи политически преход. Оланд допълни също, че страната няма да се отказва от участието си във въздушните удари срещу Ирак, но не и в Сирия.

Командир в ПКК призова за въздържане от непровокирани атаки

Висш командир на Кюрдската работническа партия (ПКК) призова нейните бойци да се въздържат от непровокирани атаки срещу турски сили за ...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа