Оланд: Участието на Анкара в сирийския конфликт създава опасност от война между Турция и Русия

4138
Оланд: Участието на Анкара в сирийския конфликт създава опасност от война между Турция и Русия
Снимка: Gettyimages

Френският президент Франсоа Оланд заяви, че ескалиращото участието на Анкара в сирийския конфликт създава опасност от война между Турция и Русия.

„Турция се намесва в Сирия. Има риск от война”, заяви Оланд пред „France Inter radio”. Съветът за сигурност ще обсъди въпроса”, заяви Оланд.

Оланд заяви, че ще направи това, което е необходимо, за да запази Великобритания в Европейския съюз, при условие, че "Европа все още може да се движи напред".

"Ще направя каквото е необходимо, за да запазя Обединеното кралство в Европа, но при условие, че Европа все още може да се движи напред", заяви френският президент, след като срещата на върха в Брюксел беше удължена и ще продължи и през нощта.

По темата за исканията на Великобритания за реформи в ЕС Оланд посочи, че „ не може да има специални правила за Лондонското Сити”, предаде БГНЕС.

Една от целите на Камерън в преговорите е да се гарантира, че Лондонското Сити (финансовия център на столицата) няма да бъде обвързано с правилата на зоната с единна европейска валута.

Британският премиер е изправен пред опозицията на източноевропейските страни като Полша относно плановете си за ограничаване на достъпа на мигрантите до социални преимущества.

Той също трябва да се справи с конфронтацията с Франция и Белгия заради твърденията му, че Великобритания не се ангажира с все по-тесен съюз.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа