X
 
 

Опустошена Венеция чака ново наводнение

3470 0
Опустошена Венеция чака ново наводнение
Снимка: Getty Images/Guliver
Опустошена Венеция се готви в неделя за безпрецедентно трето голямо наводнение за по-малко от седмица, след като морската вода вече опустоши историческия град, където властите обявиха извънредно положение.

Прогнозата за града "висока вода" от 160 сантиметра за малко след обяд, е с малко по-ниска от 187 сантиметра във вторник - най-високото ниво от половин век - но все пак опасна.

Венеция потъва, идва прилив. Защо няма екшън план? (ВИДЕО)

Нова трета приливна вълна се задава към Венеция. Безпрецедентно трето голямо наводнение за по-малко от седмица ще трябва да посрещне гр...

Обновената заплаха от изключително интензивни приливи и отливи дойде след кратка почивка в събота, когато посетители отново бяха видени да се разхожда през отново отворения площад "Свети Марко".

Най-посещаваният туристически обект беше затворен в петък за няколко часа, тъй като силните бури и ветровете заляха региона, оставяйки го потопен под морските вълни.

Църкви, магазини и домове също са залети в града, обект на ЮНЕСКО от световното наследство.

Градът има защитна система срещу наводненията, тя обаче не е проработила - вижте защо в ТАЗИ СТАТИЯ.

Сред множеството, събрано около богато украсената базилика с ярки пособия за запазване на обувките сухи или с пластмасови ботуши в събота, бяха членове на италианския футболен отбор, които в събота отидоха до Венеция, за да покажат солидарност с поразения град.

Затвориха площад Сан Марко, отвориха дарителска сметка за Венеция (ВИДЕО и СНИМКИ)

Страхът във Венеция се завърна. Властите очакват нова приливна вълна. Вятърът не утихва. Площад Сан Марко е затворен. 70% от центъра на...

"От името на целия отбор заставаме до град Венеция", каза вратарят на Италия Джанлуиджи Донарума.

Делегацията на италианската футболна федерация посети пострадали от наводнението обекти, разговаряйки с венецианци, доброволци и полиция.

"Венеция ще преодолее и това. Подобно на спортист, който получи сериозна контузия и след това отново се изправи", заяви шефът на делегацията Джанлука Виали.

Кризата накара правителството да отпусне 20 милиона евро за справяне с опустошенията.

Министърът на културата Дарио Франческини предупреди, че задачата да се ремонтира града, където повече от 50 църкви са претърпели щети, ще бъде огромна.

20 млн. евро отдели Италия за наводненията във Венеция

Правителството в Рим отдели 20 милиона евро за справяне с последиците от наводненията, които удариха Венеция в последните дни, съобщава...

А кметът Луиджи Бруняро заяви, че наводненията са "унищожили Венеция", след като в петък гладът беше поразен от второто голямо наводнение.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители