От Крит Православната църква обяви, че е единна, а бракът е само между мъж и жена

2191
От Крит Православната църква обяви, че е единна, а бракът е само между мъж и жена

Православната църква е единна църква, се заявява в послание за резултатите от събора, състоял се от 16 до 26 юни на остров Крит под председателството на Константинополския патриарх Вартоломей, предаде РИА "Новости".

„Православната църква не е федерация на църкви, а единна църква“, се подчертава в посланието, прочетено на обща литургия в църквата „Св.св. Петър и Павел“ в град Кания

Православната църква възнамерява да води диалог с другите християнски църкви, но това не означава отстъпление от вярата, се изтъква в документа.

Участниците в събора осъждат войните, военните намеси, убийствата и разрушаването на християнски паметници, което става не само в Близкия изток, но и в други райони на света. Те призовават да бъдат прекратени военните действия в Близкия изток и да се спре изгнанието на народи.

С отсъстващи църкви започва Всеправославният събор в Крит

Делегациите на националните православни църкви, участващи във Всеправославния събор, се събират днес на гръцкия остров Крит. До 26 юни...

За православната църква бракът е съюз между мъж и жена, се подчертава в посланието.

Православната църква поддържа науката и научните изследвания, но счита за недопустимо нарушаването на духовните ценности и етичните основи на живота.

Съборът се обявява в защита на околната среда, против неудържимата експлоатация на природните ресурси, с които Бог е наградил хората, предаде БГНЕС.

Отделна точка от посланието е посветена на отношенията с държавата: православната църква не се намесва в политиката, но се обявява в защита на правата на човека и смята за недопустима намесата на държавата в личния живот на гражданите и нарушаването на техните права.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа