X
 
 

Отказаха помилване на бизнесмен, замесен в убийството на Дафне Галиция

816 0
Отказаха помилване на бизнесмен, замесен в убийството на Дафне Галиция
Снимка: Free Press Unlimited
Отказаха да помилват бизнесмен, който обвинява бивш съветник на премиера на Малта за убийството на разследващия журналист Дафне Галиция през 2017 г., съобщава DPA.

Бизнесменът Йорген Фенек, който също е заподозрян за убийството, поиска имунитет в замяна на информация по случая. Но премиерът Джоузеф Мускат заяви, че няма нормативна база, за да му се гарантира помилване, а шефът на полицията и главният прокурор са против.

Гневна тълпа опита саморазправа с министъра на правосъдието в Малта

Гневна тълпа от около 2000 души блокира кортежа на министъра на правосъдието на Малта, докато се опитваше да напусне работното си място...

Мускат обяви решението си на пресконференция в 03:00 часа тази сутрин след извънредно заседание на кабинета, което продължи до малките часове.

Малтийските министри бяха събрани в офиса на премиера на извънредна среща в четвъртък вечер във връзка с развитието около разследването на убийството на Галиция през тази седмица. Разследването обхвана и високите етажи на властта.

Галиция беше убита през октомври 2017 г. Тя разкри корупция в правителството на страната.

Какво разказа пред Actualno.com за дълбоката корупция и безнаказаността в Малта синът на Дафне Галиция - Матю, прочетете тук.

Фенек твърди, че идеята за убийството на журналистката е на Кийт Скембри, бизнесмен, който до понеделник ръководеше канцеларията на премиера Джоузеф Мускат, откакто Лейбъристката партия на Малта пое властта през 2013 г. В началото на седмицата Скембри подаде оставка заедно с още двама министри, след като беше свързан с убийството.

Арестуваха бизнесмен за убийството на журналистката Дафне Галиция

Известен малтийски бизнесмен е бил арестуван във връзка с убийството през 2017 г. на журналистката Дафне Галиция. Това предадоха светов...

Кийт Скембри беше арестуван във вторник във връзка с разследването, но два дни по-късно бе освободен без да му бъдат повдигнати обвинения. До момента няма повдигнати обвинения на министри.

Освобождаването на Скембри без обвинения ядоса граждански активисти, които подозират, че над него е опънат политически чадър, за да бъде предпазен. Група протестиращи, включително един от синовете на Галиция, се събраха пред офиса на премиера тази нощ.

Според Times of Malta таксиметров шофьор е разкрил пред полицията, че е действал като посредник между Фенек и предполагаемите екзекутори на Галиция. Шофьорът е заявил, че е получил 150 000 евро от Фенек за тримата мъже, които са обвинени, че са подготвили бомбата за убийството на Галиция. Въпросните убийци чакат съдебен процес.

Делегация на Европейския парламент ще посети Малта, за да се запознае с последните разкрития по случая.

Трима души са обвинени за убийството на Дафне Каруана Галиция

След като в понеделник, 4 декември, бяха арестувани общо 10 души за убийството на малтийската журналистка Дафне Каруана Галиция, трима ...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители