Откриха мъртъв руски генерал, уволнен от Путин миналия месец

4534
Откриха мъртъв руски генерал, уволнен от Путин миналия месец
Снимка: Kremlin.ru

Руски генерал, който наскоро бе уволнен от Владимир Путин, е намерен мъртъв, като се предполага, че се е самоубил. 67-годишният генерал-майор Владимир Макаров отговаряше за "борбата с екстремизма" в Русия и е бил намерен застрелян днес сутринта, информира „Дейли мейл“, цитиран от БГНЕС.

Съобщава се, че той е ръководил издирването и потушаването на опоненти на руския президент, както и на журналисти, смятани за враждебно настроени към Кремъл. Макаров също така е предприемал действия срещу млади хора, които са протестирали срещу Путин. Миналия месец Путин е издал указ за уволнението му. Мотивите му за това обаче остават неясни.

ВИДЕО: Отбраната на Бахмут - и журналисти на "Билд" изпитаха ужаса на гърба си

Положението в атакувания вече осми месец от руснаците Бахмут става все по-тежко. За разлика от случилото се през юни 2022 година в Севе...

Съпругата на Макаров - Валентина, била заедно със съпруга си в селската къща в село Голиково край Москва в 7 часа сутринта, когато чула изстрел, съобщават местни медии. Според някои съобщения наблизо е намерена ловна пушка "Беркут-2М". Според други сведения е открит пистолет. Съпругата му повикала член на семейството и извикала линейка, но медиците не успели да спасят Макаров и той бил обявен за мъртъв.

Следете развитието на войната в Украйна тук

Семейството на загиналия генерал се разпитва от руския Следствен комитет, съобщава московският всекидневник "Московский комсомолец". Изданието посочва, че в къщата се е съхранявало огнестрелно оръжие. Роднините му твърдят, че той "не е знаел какво да прави", след като Путин го е отрязал. Каналът VChK-OGPU Telegram цитира източник, според когото Макаров е изпаднал в "дълбока депресия" след отстраняването му. Той е бил заместник-ръководител на Главното управление за борба с екстремизма, което отговаря и за борбата с тероризма.

Синът на руския пропагандист Соловьов с прическа и черен лак отказва да се бие в Украйна (СНИМКИ)

Един от основните кремълски пропагандисти, телевизионният водещ Владимир Соловьов, вече една година неспирно призовава „да се защ...

Макаров не е първата смърт на бивш високопоставен руснак. От началото на 2022 г. десетки руски бизнесмени бяха открити мъртви при неизяснени обстоятелства. От 24 до 26 декември имаше поредица от четири мистериозни смъртни случая. На 26 декември Павел Антонов - най-богатият депутат от руската Дума и критик на Путин - загина в Индия, падайки от прозорец на хотел. Неговият спътник Владимир Биденов е намерен мъртъв в същия хотел четири дни по-рано. Алексей Маслов, 69-годишен, бивш началник на руските сухопътни войски, почина в болница на 25 декември, а Александър Бузаков - ръководител на руските "адмиралтейски корабостроителници" в продължение на десетилетие - почина на 24 декември. През юли 76-годишният пенсиониран генерал-майор от Федералната служба за сигурност на Руската федерация Евгений Лобачев беше открит мъртъв в Москва през юли. Смъртта му също беше обявена за самоубийство. Сред другите скорошни смъртни случаи са редакторът на популярно руско пропагандно списание, вицепрезидентът на „Газпромбанк“ и висш служител на „Газпром“. Един изгоря жив, след като заспа със запалена цигара в Москва, друг падна от балкон, а трети - от стълбище.

Подозрителните смъртни случаи на видни руснаци не се ограничават до границите на Русия. През април Сергей Протосеня - бивш заместник-председател на "Новатек" - беше намерен обесен на парапет. Съпругата и дъщеря му бяха намерени убити с прободни рани. Бизнесменът Михаил Уотфорд беше намерен мъртъв в дома си в Съри, Англия, а друг - Владимир Биденов - почина във Франция, след като си удари главата в парапет.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

"Той няма да спре геноцида": Призив за арест на Нетаняху от Международния наказателен съд

Ирак с призив: Мисията на ООН да се изтегли незабавно

Руският пробив в Харковска област: Актуални новини и оценки за руските цели (ВИДЕА)

Пожар на товарен влак в Русия (ВИДЕО)

Зеленски: Тежките боеве с руските войски продължават по цялата фронтова линия

Беларус строи военна база до границата с Украйна: Тук ли ще се съхраняват руските ядрени оръжия?

Украйна си връща на Путин: Взриви петролна база в Луганск, Курск и Белгород са под обстрел (ВИДЕО)

Германия предложи на Канада военно сътрудничество в Далечния север

76-годишен припадна във виенска катедрала, спуснаха го с въжета

Принц Уилям: Кейт се чувства добре (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com