Пак ни изпързаляха: Руските пропагандатори трети ден плачат заради освободените командири от "Азов"

39242
Пак ни изпързаляха: Руските пропагандатори трети ден плачат заради освободените командири от "Азов"
Снимка: принтскрийн/YouTube/Суспільне Новини

Неочакваното освобождаване в събота, 8 юли, на командирите, защитавали "Азовстал" в Мариупол, стана причина за истинска буря от гневни реакции и невъздържани емоции в средите на руските пропагандатори. Ходът на турския президент Реджеп Тайип Ердоган бе истински удар по престижа на Москва и лично на диктатора Владимир Путин, тъй като бе направен без Ердоган да сметне за нужно да го уведоми - едно добре премерено пренебрежение, което болезнено отекна в Кремъл. ОЩЕ: Командирите от "Азовстал" се върнаха със Зеленски от Турция, ТАСС подсмърча горчиво (ВИДЕО и СНИМКИ) 

Яростните възклицания на пропагандаторите варират от "Ще преглътнем ли и това?", през "Кое е следващото - остава сега Ердоган да наруши и Конвенцията от Монтрьо!" (международното споразумение от 1936 г., даващо на Турция пълен контрол върху преминаването на военни кораби през черноморските проливи) до краткото и издаващо пълно безсилие "Проклети да сте, твари!"

Но част от пропагандистите зададоха и някои съвсем основателни въпроси. След като сега командирите са на свобода и при това обявиха веднага след като кацнаха на украинска земя в събота, че се връщат на фронта, (а те се ползват с голяма слава и уважение в Украйна), какво означава това по отношение на заявените руски цели във войната срещу Украйна? Та нали Русия постоянно прокламира как се бори срещу нацизма в Украйна, а полкът "Азов", с който са свързани тези прославени командири, е заклеймен като "нацистки" от Москва.

ОЩЕ: Върналите се в Украйна командири от "Азов": От днес отново се включваме в борбата (ВИДЕО) 

Следователно, питат с основание руските пропагандатори и обикновени коментиращи - в какво се изразява тогава тази денацификация, която непрекъснато се тупат в гърдите руските управляващи, че осъществяват? Звучи повече от комично Русия да се бори с т.нар. денацификация на Украйна и в същото време да извърши миналата година размяна на петимата командири (един от тях именно Денис Прокопенко, под чието командване се намираха частите на "Азов" в Мариупол) срещу кумеца на Путин Виктор Медведчук. Та това трябваше да са най-ценните военнопленници на Русия или поне така сочи логиката, но в действителност Медведчук се оказа за Путин далеч по-ценен?

"Пак ни изпързаляха - с какво е ценен Медведчук, за да бъде разменен за азовците?", кършат ръце пропагандистите. "Как връщането на лидерите на нацисткия "Азов" на фронта ще се отрази на морала на Въоръжените сили на Украйна?", тревожат се още те и трябва да им признаем с основание предвид факта с какви овации бяха посрещнати освободените командири от събралото се множество в Лвов и как се усмихваше със задоволство главният разузнавач на Украйна Кирило Буданов след думите им, че се връщат в боя.

Един от най-популярните руски телеграм канали, следящи войната, "Рибар", с горчивина написа следното:

"Изключително лесно беше да се избегне ситуацията с връщането на азовските командири от Турция - просто не трябваше да се организират разни много хитри схеми миналата година с прехвърлянето на пленниците в трета страна, още повече такава, която преди това не бе забелязано да има съюзнически симпатии по отношение на Русия."

ОЩЕ: Унижението "Азов": Само една от лошите за Путин новини за Украйна (ВИДЕО) 

А Кирил Фьодоров, друг пропагандист, написа: "Турция е исторически враг на Русия, който винаги е работил и ще работи за враговете на Русия."

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Украински военни нарекоха фейк информацията, че са изтеглили танковете "Ейбрамс" от фронта

Германия търси лекари. Какво получават те в страната?

В коя страна да отида да работя? Ето кои са най-харесваните държави с по-високи заплати

"Няма да се върна": украинците в чужбина и военната служба

Италия привиква руския посланик след указ на Путин

Илон Мъск и неговият "Старлинк": решаваща сила в Украйна

Арестуваха депутат - стрелял при словесен спор

Защо Макрон каза, че Европа може да умре?

Лувърът подготвя отделна зала за „Мона Лиза“

Фалшиви евромонети в Европа: как да ги познаем?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа