X
 
 

Париж: Ново отлагане на Brexit не е в интерес на никого

709 0
photo of Париж: Ново отлагане на Brexit не е в интерес на никого
Снимка: Getty
Франция смята, че допълнителното забавяне на излизането на Великобритания от ЕС не е "в интерес на никого", заяви говорителката на президента Макрон Сибет Ндиайе в понеделник, предава БГНЕС. В момента британският премиер Борис Джонсън търси подкрепа от депутатите за нова сделка за развода с Брюксел.

"Сега от британския парламент зависи да каже какво мисли, това вече не зависи от Европейския съюз", каза Ндиайе пред журналисти след заседание на кабинета.

Шотландия и Уелс поискаха отлагане на Brexit с писмо до Джонсън и Юнкер

Докато всички на Острова очакват да видят дали Борис Джонсън ще успее да събере гласове за подкрепа на сключената сделка за Brexit с Бр...

„Така че трябва да се проведе гласуване по същество, а не само да се използват тактики на отлагане, за да се печели време“, каза тя.

Ндиайе не каза дали Франция ще се противопостави на всяко ново забавяне на Brexit, което британските депутати принудиха Джонсън да поиска.

Това беше унизително за него развитие, случило се само дни, след като Джонсън си осигури ново споразумение за излизане с преговарящите от ЕС.

Британците "трябва да дадат ясен отговор за това, което е изключително проста алтернатива: подкрепят ли това споразумение или са против него", каза Ндиайе.

Brexit - как ще свърши най-смешната политическа сага?!

Поредният провал за завършен на Brexit безспорно е една от най-важните новини на изминалата седмица. И, разбира се, реакциите стават вс...

"След като получим ясен отговор на въпрос, който е предмет на преговори от повече от две години, можем да определим какво ще бъде отношението ни", каза тя.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
САЩ вярват, че режимът на Асад е бомбардирал бежански лагер

Държавният департамент на САЩ обвини режима на Башар Асад в обстрела на бежанския лагер Ках в провинция Идлиб и призова всички страни към примирие,...