Партията на Фараж не прие оставката му

5570
Партията на Фараж не прие оставката му
Снимка: Getty Images/Guliver

Найджъл Фараж остава лидер на Независима партия на Обединеното кралство (ЮКИП-UKIP) въпреки че бе подал оставката си, след като не бе преизбран на парламентарните избори на 7 май.

Изпълнителният комитет на партията единодушно отхвърли оставката с довода, че той е водил предизборната кампания на ЮКИП с "голям успех", съобщава АФП.

"Фараж оттегли молбата си за оставка, той ще продължи да изпълнява задълженията си на лидер на UKIP", обяви председателят на изпълкома на партията Стив Кроутер. По думите му решението на партийното ръководство е взето под влияние "на редовите членове на партията", които "не искат Найджъл да си ходи".

През септември ЮКИП ще има конгрес, на който ще се избира ръководство и Фараж даде да се разбере, че не изключва отново да оглави партията.

Антиевропейската и антиимиграционна ЮКИП зае трето място на сегашните избори по брой подадени за нея гласове. Заради обаче особеностите на действащата във Великобритания мажоритарна система не само че не спечели нови места, но и загуби единия от общо двама си мандата в британския парламент.

Преди година UKIP зае първо място на евроизборите във Великобритания, тогава за нея гласуваха 27,5% от участвалите във вота избиратели.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа