Пентагонът изпраща в Германия още 1500 свои войници

2000
Пентагонът изпраща в Германия още 1500 свои войници
Снимка: Getty Images/Guliver

Допълнителни 1500 амери4кански войници ще бъдат разположени в Германия, където контингентът на Вашингтон вече наброява 33 000 души. Това става въпреки непрекъснатите критики от страна на прези4дента Доналд Тръмп към съюзника си в НАТО, че Берлин харчи твърде малко за отбраната.

Новият контингент ще пристигне на американска земя през 2020 г. Увеличението на вече наличната американска бойна сила в Германия според САЩ е „демонстрация на нашия постоянен ангажимент към НАТО и колективната ни решимост да подкрепим европейската сигурност".

Пентагонът: Няма информация за готвена от екстремисти в Сирия химическа атака

Пентагонът не разполага с „никакви“ доказателства, които да показват, че опозиционните групи в провинция Идлиб в Сирия мога...

Американският посланик Ричард Гринел заяви, че "американците са поели ангажимент да укрепят трансатлантическия съюз и обещанието на президента Тръмп да увеличи американските отбранителни способности означава, че днес съюзът е по-силен".

Германският министър на отбраната Урсула фон дер Лайен определи новото решение като "добре дошъл знак за жизнеността на трансатлантическите отношения" и "ангажимент за обща сигурност".

Тръмп отдавна се оплаква, че европейските членове на НАТО не плащат достатъчно за собствената си защита, като подлага Германия за особена критика.

На срещата на високо равнище на НАТО през юли Тръмп нарече Германия "пленник от Русия" поради енергийните връзки между двете държави.

Пентагона обмисля изтегляне на антитерористичните единици от Африка

Пентагонът обмисля изтеглянето на почти всички американски единици от Нигер и съкращаване на най-елитните единици за борба с тероризма ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа